Afbeelding
Foto:

Ruime nederlaag voor Rooise schakers

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag 6 november om 13.00 uur stond de wedstrijd RDS - PMC 2 (Pion Groesbeek en Mook combinatie) voor de zaterdag competitie op het programma.

Het 8-tal van RDS speelde niet in de sterkst mogelijke opstelling en dat wreekte zich gedurende de wedstrijd. Aan bord 8 verloor Toon van Breugel vrij snel, gevolgd door Ad Verhagen aan bord 6 die een tegenstander had met een aanzienlijk hogere rating. René Dekkers aan bord 7 bracht RDS weer wat terug in de wedstrijd door een openingsfout van zijn tegenstander af te straffen.

Na 4 uur spelen, het was inmiddels circa 17.00 uur, vielen pas de beslissingen aan de andere borden. Harry Willems aan bord 5, Basten Huisman aan bord 3 en Daan Geboers aan bord 2 speelden ondanks een licht voordeel achtereenvolgens remise. Na een langdurige strijd moesten Bert de Laat aan bord 4 en John ten Ham aan bord 1, het was ondertussen bijna 18.00 uur, de punten aan de tegenstander laten. Daarmee werd de eindstand, enigszins geflatteerd, uiteindelijk 2,5 - 5,5 in het voordeel van PMC2.