Nijnsel ingehaald op rechts

Nijnsel - Er werd door de gasten met enige zorg uitgekeken naar de uitwedstrijd tegen Bladella, een team dat al een aantal indrukwekkende uitslagen had neergezet en dat gold bepaald niet voor de gasten. Maar zie, Nijnsel begon zonder schroom aan de wedstrijd en al in de vijfde minuut zagen we een welkome glimp van de ‘oude Stefan Hulsen’: hij krulde de bal vanaf de zestien strak in de bovenhoek.

En dat gaf de Nijnselse burger moed! Er volgden meerdere soepel lopende aanvallen richting het vijandelijke doel want de gastheren waren best even de weg kwijt. Het offensiefje leverde echter geen grotere voorsprong op. In de 18e minuut kantelde de wedstrijd: helemaal uit het niets kwam er een flying tackle op de enkel van Wouter van den Elsen die later ondersteund van het veld strompelde. Vriend en vijand waren het zowaar eens: rood. Maar de scheidsrechter van dienst, mevrouw Sterre Bijlsma, verraste iedereen door slechts geel te trekken. Het stuitte vanzelfsprekend op veel onbegrip, met name bij de Nijnsel-aanhang. Volgens de KNVB is zij een rijzende ster maar vandaag flonkerde deze ster bepaald niet, ook al is er inmiddels een lied voor haar geschreven: O Sterre der Zee. Nijnsel bleef goed op de been zodat er een fraaie ruststand op het scorebord verscheen: 0-1, waarbij Rens Hoppenbrouwers net voor de thee nog een mooie kopbal produceerde die maar net zijn en het doel miste.
Na de thee ging het al snel fout: in de 50e minuut een corner op rechts waarbij de Nijnselse defensie er niet goed uitzag; een voorwaartse van Bladella kon redelijk vrij inschieten. Amper zes minuten later eerst een puike redding van doelman Youri Dortmans. De corner op rechts leverde echter de 2-1 op; opnieuw een intikker. In de 61e minuut een venijnig schot op de paal van Stefan Hulsen. Vier minuten later opnieuw een fikse blessure voor een Nijnselaar, Mark van de Pol. Een bal keihard tegen zijn hoofd. Vervolgens kwam hij verkeerd neer. Opnieuw gestrompel……. Vijf minuten later een voorzet van rechts (….) die vervolgens de 3-1 opleverde. Een aardig slotoffensief van Nijnsel, goed spel, paar venijnige schoten. In de 78e minuut viel Jari de Haan in, eindelijk. Goede invalbeurt maar ook deze haan kon (nog) geen victorie kraaien.
Nijnsel verliet met opgeheven hoofd het veld, de favoriete thuisclub trok met veel moeite en enig geluk de overwinning over de streep. Aanstaande zondag is Nijnsel 1 vrij, tijd om de ziekenboeg wat op te schonen.