Lisette en Frans Hulzink waren het stralende middelpunt.
Lisette en Frans Hulzink waren het stralende middelpunt. Foto: Jos van Nunen

Expositie van Roois kunstenaarsechtpaar geopend

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Op zondag 7 november is de expositie van het werk van Lisette en Frans Hulzink feestelijk geopend in cultureel centrum Mariendael. Lia Bekkers stipte in haar openingswoord aan blij te zijn dat de opening nu onder grote publieke belangstelling alsnog kon plaatsvinden. Juist de combinatie van de schilderijen van Frans Hulzink met het keramiek van Lisette van de Hoef maakt de dubbekexpositie voor het publiek boeiend. Het is interessant om stil te staan bij het eigen karakter van ieders werk zoals de technieken die ze hanteren en hun inspiratiebronnen.

Voor Frans zijn dat van jongs af geometrische patronen geweest. Hij is geboeid door architectuur en bouwkundige constructies. Dat is zichtbaar in zijn werk, dat je zou kunnen samenvatten als een wereldreis in schilderijen. Zijn werken zuigen de toeschouwer als het ware mee naar plekken van over de hele wereld, herkenbaar aan markante bouwwerken. Frans speelt met het architectonische lijnenspel van gebouwen en bruggen, met lichtinval en kleuren. Hij maakt gebruik van verschillende materialen. Dat alles maakt de schilderijententoonstelling afwisselend, kleurrijk en verrassend.

Een speciale plek in de expositie is ingeruimd voor het keramiek van Lisette. Haar werk weerspiegelt haar fascinatie met de elementen. De combinatie van aarde, water, lucht en vuur, dat is het wezen van haar werk. “Het werken met een aards product als klei geeft rust, heeft iets ambachtelijks,” vertelt Lisette. Onder haar handen ontstaat iets bijzonders dat vervolgens nog meer eigenheid krijgt door de oven waarin de handgevormde voorwerpen gebakken worden. Lisette is heel gepassioneerd als ze spreekt over de raku-stook. In dat proces komen alle elementen samen. Dat levert prachtige resultaten op waarvan er een aantal tentoongesteld zijn.

De opening van de expositie werd muzikaal omlijst met pianomuziek door Hannah Bogman. Deze muziek sloot uitstekend aan bij de tentoongestelde kunstwerken en bij de openingstoespraak van Ruud van de Hoef. Dit werk is nog tot 16 december te zien bij Cultureel Educatief Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode. Het centrum is op werkdagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis en kan alleen met een corona toegangsbewijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding