De cast.
De cast.

Ja zuster, nee zuster in de Knoptoren

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Ja zuster, nee zuster (JZNZ) was een populaire Nederlandse komische televisieserie. Van 1966 tot 1968 werden er twintig afleveringen van uitgezonden. De tekst van Annie M.G. Schmidt en de muziek van Harry Bannink maakte de serie van meet af aan populair. Op dinsdag 23 november vanaf 20:15 uur in de Knoptoren kunt u dit feest, bij wijze van herstart van de cultuurcommissie van Senior-Rooi, opnieuw meemaken. 

De serie gaat over de bewoners van Rusthuis Klivia, die het regelmatig aan de stok krijgen met boze buurman Boordevol. In het rusthuis zelf, waar zuster Klivia de boel bestiert, wonen de ingenieur, Jet de pruikenmaakster, de jongens Bobby en Bertus, en later ook Gerrit de inbreker. De ingenieur doet proeven in de kelder, die altijd met een grote knal mislukken, waarna de ingenieur omringd door rookpluimen naar boven komt. Buurman Boordevol, de eigenaar van het pand, ergert zich groen en geel aan het “rusthuis vol herrie” en probeert Klivia en haar gevolg steeds listig het huis uit te krijgen. Gelukkig slaagt hij daar niet in. In de oorspronkelijke serie kwamen 58 liedjes voor. Wie herinnert zich niet De kat van ome Willem, De ouwe Jacob, In een rijtuigie, Ja Zuster, Nee Zuster (Niet met de deuren slaan), M’n opa of Op de step. En wat dacht je van Wil u een stekkie (van de fuchsia)? De serie won in 1967 de Gouden Televizier-Ring.

Three of Us?
De Boxtelse zestigerjarenmuzikanten ‘Two of Us’ zijn internationaal bekend, beroemd en bemind door hun jaarlijkse optredens, tijdens de Beatleweek in Liverpool. Maar ook in onze regio zijn de sympathieke muzikale zwagers graag geziene gasten. Jaren geleden verzorgde Two of Us ( Adrie van Osch en Jos Vervoort), met hun zwager Huub van Dongen al een optreden met liedjes uit “Ja Zuster, Nee Zuster.” De zaal was uitverkocht! Nu wil Two of Us dit graag herhalen en ze vonden in Kees Doevendans de ideale muzikale partner waarmee ze de liedjes natuurgetrouw naspelen. Samen brengen ze vijfentwintig liedjes uit de serie. Natuurlijk kent u er veel van, maar ze hebben gelukkig ook de wat minder bekende liedjes ingestudeerd, hier en daar voorzien van een kleine, muzikale handtekening, zoals een extra derde stem of kleine instrumentale toevoeging. Laat u zich verrassen, maar gaat u met uw naasten vooral genieten van de prachtige teksten en muziek uit deze onvergetelijke serie, vertolkt door Adrie, Kees en Jos.

Kaartjes
zijn à € 10,00 verkrijgbaar door een mailtje te sturen aan cultuurclub@senior-rooi.nl met vermelding van het gewenste aantal en gelijktijdige betaling van het verschuldigde bedrag op bankrekening NL 39 RABO 0138 2181 45 ten name van KBO afdeling Centrum/Eerschot, onder vermelding van ‘JZNZ’. De kaartjes liggen dan vanaf een half uur voor aanvang op u te wachten. Haast u, het aantal plaatsen is beperkt.

We zijn verplicht om aan de deur te controleren op het Coronatoegangsbewijs dus vergeet u niet uw QR-code en een geldig legitimatiebewijs mee te brengen.