Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

‘Mijn Gebed’ op het Smitsorgel met ‘Rooise’ solisten

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Het Smitsorgel heeft een succesvol seizoen achter de rug. Zuid-Amerikaanse tangomuziek waarin het orgel in dialoog was met een accordeon en met dansers die niet stil konden blijven zitten, een nieuwe CD, geweldige zangsolisten en authentieke blokfluiten. Het was een zorgvuldig samengesteld, afwisselend programma waarbij het lichtere genre niet geschuwd werd. En dan hebt u op zondag 14 november om 16.00 uur het slotconcert nog te goed! 

Het slotconcert krijgt een Roois accent. Zo is Pieter van Aarle de zangsolist. Een blaaskwintet uit onze ruim 150-jarige Rooise fanfare Nos Jungit Apollo (NJA) treedt op met de conservatorium-docent en organist Wouter de Wilt. Het wordt een programma met muziek vanaf de renaissance tot en met onze tijd. U kunt luisteren naar de openingsmuziek van Gabriëli, Nederlands grootste componist Jan Pieterszoon Sweelinck, het beroemde Adagio van Albinoni, Carl Philipp Emanuel Bach, de relipop tophit waarnaar dit concert genoemd werd, Mendelssohn, Richard Strauss, Schubert en als uitsmijter het kwintet en het orgel samen in muziek van Schoonenbeek.

Tophit

Een passend en aansprekend onderdeel van het concert is ongetwijfeld het titelnummer “Mijn gebed”. Mijn gebed werd in 1970 gezongen door D.C. Lewis. De tekst is van Gerrit den Braber en de muziek van Joop Stokkermans. Het is geschreven in de stijl van een klassiek orgelkoraal, met tegengesteld verlopende melodierichtingen voor de stemvoering van klavier en pedaal. In het oorspronkelijke lied is het Garrels-orgel van de Groote Kerk van Maassluis te horen, bespeeld door Feike Asma, met een trompetsolo van Jan Marinus.

Mijn gebed stond in 1970 op nummer 1 in de Veronica Top 40 en ook nummer 1 in de Hilversum 3 Top 30. In de Top 100 van 1970 stond het op de zevende plaats.

Kom luisteren hoe dat gaat klinken vanaf het koor van onze Martinuskerk, gezongen door Pieter van Aarle, met een trompetsolo door NJA en met Wouter de Wilt op het Smitsorgel!

Zondag 14 november om 16:00 uur in de Martinuskerk kunt u dit concert bijwonen. Voor uitgebreide informatie over het orgel en de concerten kunt u de website www.smitsorgel.nl bezoeken. Kaartjes a € 10,00 per stuk kunt u vooraf kopen bij boekhandel Bruna, Heuvel 20 of bij de VVV, Kerkstraat 20. Maar ook vanaf een half uur voor aanvang aan de ingang van de kerk zijn kaartjes te koop. Graag gepast betalen.

Op grond van de huidige veiligheidsvoorschriften dient er gecontroleerd te worden of bezoekers over een geldige QR-code beschikken en of die overeenstemt met hun legitimatiebewijs.