Het evenement is uitgesteld naar volgend jaar.
Het evenement is uitgesteld naar volgend jaar.

Rooice wordt een jaar uitgesteld

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – De contouren voor de realisatie van Rooice, de supercoole ijsbaan op de Markt in Sint-Oedenrode, werden steeds zichtbaarder. Zowel het bestuur, werkgroepen, sponsoren, vrijwilligers als deelnemers aan het curlingtoernooi gaven met hun inzet aan dat de behoefte aan een winterevenement voor heel het dorp erg gewenst is. Ook de zeer positieve inbreng van gemeente Meierijstad, N!SO, Centrum Management, Rooi2000, scholen, de weekmarkt, omwonenden en vele anderen lieten zien dat werkelijk iedereen er zin in had. Daar waar een klein dorp groot in kan zijn, was ook echt voelbaar en zichtbaar. Echter….. het bestuur van Rooice heeft afgelopen woensdagavond in hun bestuursvergadering moeten besluiten om de plannen voor december 2021 door te schuiven naar december 2022.

Ieders gezondheid staat voorop
Door de steeds veranderende Coronaregels is het onmogelijk om het evenement zoals gepland te organiseren. Het beeld voor de komende periode is zeker niet positiever, eerder strengere regels worden verwacht. Rooice mag geen verspreider van het Coronavirus zijn of worden, bezoekers en vrijwilligers kunnen/mogen niet blootgesteld worden aan de risico’s van besmetting, zo is de mening van het bestuur. Sponsorgelden zouden aangesproken moeten worden, terwijl de onzekerheden toenemen. De maatregelen kunnen leiden tot de vraag of het financieel en moreel wel uitvoerbaar en haalbaar is.

Uitstel maar zéker geen afstel
Het bestuur: “Alle plannen die er nu liggen, de vergunningsaanvraag, de toezeggingen van zowel bestuur, werkgroepen als vrijwilligers geven aan dat we voor 2022 weer vol gas gaan geven. We blijven de ideeën verder uitwerken, sponsoren en vrijwilligers werven (waarvan we hopen dat de huidige toezeggingen een jaar doorgezet mogen worden) en activiteiten ontplooien zodat we volgend jaar samen een nóg gezelliger Rooice kunnen presenteren. Zeer veel dank aan alle betrokkenen tot dusver en we houden jullie op de hoogte!”

Sponsoren en curlingteams ontvangen spoedig apart bericht.
Heb je vragen of wil je meer informatie: mail gerust naar info@rooice.nl