Afbeelding

De mooiste kerstverlichting voor buiten

Ingezonden Ingezonden

Ben je dol op kerst? Dan steek je al jouw liefde voor deze feestdagen ongetwijfeld niet onder stoelen of banken. Waarschijnlijk haal je al ruimschoots voor kerst een kerstboom in huis. Misschien begin je zelfs al wel om de rest van jouw huis in de kerstsferen te hullen. Wil je aan de buitenwereld laten zien dat je kerst helemaal geweldig vindt? Dan beperk jij je uiteraard niet alleen tot binnen. In dat geval versier je namelijk ook de buitenkant van jouw woning. De makkelijkste manier om dit te doen, is met behulp van kerstverlichting. Helaas weet niet iedereen hoe hij/zij dit aanpakt. Geldt dit ook voor jou? Je kunt kerstverlichting buiten namelijk op diverse manieren gebruiken. In deze tekst zetten wij de mooiste kerstverlichting voor buiten op een rijtje.

IJspegelverlichting
Wanneer je als inwoner van Sint-Oedenrode de buitenkant van jouw woning wilt verlichten, kom je waarschijnlijk al snel uit bij de dakrand. Niet gek, want hier kun je betrekkelijk eenvoudig lampjes aan bevestigen. Sommige mensen trekken een simpele streng kerstverlichting langs hun dakrand. Je verlicht hiermee inderdaad de buitenkant van jouw woning, maar het ziet er niet bepaald bijzonder uit. Wil je de buitenkant van jouw huis een fraaie uitstraling geven? Dan biedt ijspegelverlichting uitkomst. Zoals de naam al aangeeft lijken deze kerstlampjes op ijspegels. Omdat het hier om speciale kerstverlichting buiten gaat, kun je ze probleemloos aan jouw dakrand ophangen.

Lichtgordijnen
Gaat ijspegelverlichting voor jou niet ver genoeg? Dan zoek je mogelijk naar andere kerstverlichting voor buiten. Kijk in dat geval eens naar lichtgordijnen. Met deze verlichting tover je jouw woning namelijk om tot een waar kerstpaleis. Dit gordijn zit namelijk vol met talloze kerstlampjes. Deze kerstlampjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierdoor is er voor iedere woning een geschikte variant te vinden. Extra bijkomstigheid is dat je lichtgordijnen relatief makkelijk ophangt. Hierdoor duurt het nooit lang alvorens je jouw huis omtovert tot een waar kerstpaleis. In lichtgordijnen wordt uiteraard speciale kerstverlichting buiten gebruikt. Dit betekent dat deze lampjes goed bestand zijn tegen kou en vocht.

Netverlichting
Qua uitstraling heeft netverlichting veel weg van lichtgordijnen. Deze kerstverlichting voor buiten bestaat namelijk uit een net met lampjes. Ondanks de overeenkomsten met een lichtgordijn gebruik je ze niet op dezelfde manier. Nee, want netverlichting is namelijk bedoeld om een boom of struik in jouw tuin te verlichten. Doordat de lampjes aan een net zitten, kost verlichten je maar weinig tijd. Je gooit de netverlichting simpelweg over een boom of struik heen en deze is direct volledig verlicht. Je hoeft deze kerstverlichting buiten dus niet één voor één aan te brengen, iets wat met andere kerstlampjes wel het geval is. Hierdoor is jouw tuin binnen een handomdraai prachtig verlicht.

Verlichte kerstboom
Wie een boom in de tuin heeft staan, kan deze verlichten met netverlichting. Toch vindt niet iedereen dit mooi. Je ziet het net in het licht namelijk zitten en dat vinden sommige mensen minder fraai. Geldt dit ook voor jou? Dan kun losse strengen kerstverlichting gebruiken om de boom te verlichten. Dit kost je meer tijd, maar het resultaat ziet er vaak een stuk mooier uit. Heb je nog lampjes van binnen over? Hang deze dan niet maar zo in een boom in jouw tuin. Doe dit alleen als het om kerstverlichting voor buiten gaat. Kerstlampjes voor binnen zijn namelijk minder goed bestand tegen vocht. Hierdoor kunnen ze het binnen de kortste keren begeven.

Heb je geen boom of struik in jouw tuin om te verlichten? Dan kun je een verlichte kerstboom kopen. Het gaat hier niet om een echte boom, maar om een boom gemaakt van lampjes. Als het donker is en de verlichting brandt, ziet hij er desondanks toch uit als een kerstboom. Omdat zo’n boom eigenlijk altijd buiten gebruikt wordt, is hij voorzien van kerstverlichting voor buiten. Denk overigens niet dat er maar één soort verlichte kerstboom is, want dat is niet het geval. Je kunt namelijk uit verschillende varianten kiezen. Naast een ‘standaard’ verlichte kerstboom kun je ook een deur kerstboom, een muur kerstboom of een vlaggenmast kerstboom kopen. Kortom: de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos met deze kerstverlichting.

Guirlande met verlichting
In Sint-Oedenrode zien we in de aanloop naar de kerstdagen dat steeds meer mensen (ook) de buitenkant van hun woning versieren. Hier wordt vaak kerstverlichting voor buiten voor gebruikt. Toch is niet iedereen fan van deze kerstversiering. Geldt dit ook voor jou? Dan zoek je mogelijk naar ander decoratiemateriaal om jouw woning aan de buitenkant sfeervol aan te kleden. In dat geval zijn guirlandes misschien iets voor jou. Ondanks dat deze kerstversiering veelvuldig gebruikt wordt, weet niet iedereen wat het is. Een guirlande is de benaming voor een groene kerstslinger.

Rond de kerst kom je deze versiering bijvoorbeeld veel tegen in winkels. Je kunt ze ook prima gebruiken om jouw woning mee te versieren. Zo hangen sommige inwoners guirlandes bijvoorbeeld op langs de dakrand van hun woning. Je kunt er ook voor kiezen om de voordeur te omlijsten met deze groene kerstslingers. Wil je het extra sfeervol maken? Kies dan voor guirlandes met kerstverlichting. Op deze manier valt de kerstversiering niet alleen overdag op, maar ook ’s avonds. Let er wel goed op dat je guirlandes met kerstverlichting voor buiten koopt. Deze slingers zijn namelijk speciaal bedoeld voor gebruik buitenshuis.

Verlichte kerstkransen
Wil je de buitenkant van jouw woning extra sfeervol aankleden, maar mag dit niet te veel tijd kosten? Dan is een kerstkrans vast en zeker iets voor jou. In Sint-Oedenrode en omgeving zien we deze kransen rond de kerstdagen veelal terug op de voordeur. Zo’n krans ziet er misschien wat simpel uit, maar hij is uitermate geschikt om jouw woning mee te versieren. Dit is zeker het geval als je kiest voor een kerstkrans met verlichting. Deze kerstdecoratie valt dan niet alleen overdag op, maar ook in de avond.

Wie een verlichte kerstkrans wil kopen, moet niet te hard van stapel lopen. Waarom niet? Omdat niet alle kerstkransen geschikt zijn voor gebruik buiten huis. Wanneer je de krans aan jouw voordeur op wilt hangen, moet je een kerstkrans met kerstverlichting buiten kopen. De lampjes die verwerkt zijn in de krans, zijn dan namelijk geïsoleerd. Ze kunnen tegen regen en kou, waardoor je ze probleemloos kunt laten branden in de wintermaanden. Dit is zelfs het geval als de verlichte kerstkrans niet onder een carport of afdakje hangt.