Hier is de Rooise bibliotheek gevestigd.
Hier is de Rooise bibliotheek gevestigd. Foto: Imke van Hastenberg

Eerste editie ‘oma leest voor’ in Rooise bieb

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Na een rustige periode krijgen de voorleesuurtjes een nieuwe start in de Bibliotheek. Nieuw dit jaar is Oma leest voor, een gratis activiteit voor de jongste kinderen waarbij senioren voorlezen aan peuters. Op vrijdag 12 november gaat de eerste editie plaatsvinden, van 09.30-10.30uur in Bibliotheek Sint-Oedenrode.

Oma leest voor
Elke tweede vrijdag van de maand, kunnen de jongste kinderen tot en met 4 jaar komen luisteren naar een mooi verhaal in Bibliotheek Sint-Oedenrode. Er staat elke keer een ander thema centraal waarbij een opa of oma een prentenboek op een interactieve manier voorleest. De voorleessessie wordt afgesloten met een leuke activiteit. Oma leest voor is niet alleen een fijne manier om samen te lezen en van elkaar te leren, kinderen worden ook aangemoedigd over het thema en het boek te praten.

Lees voort!
Het project is een samenwerking tussen Bibliotheek Sint-Oedenrode en Welzijn De Meierij. Het sluit prima aan bij de landelijke campagne ‘Lees voort!’, waarbij de leescoalitie van Nederland grootouders oproepen hun liefde voor lezen door te geven. De activiteit laat de jongste kinderen ontdekken hoe leuk lezen is. Bovendien stimuleert het de taalontwikkeling en woordenschat.

Voorleesuurtjes
In de Bibliotheek zijn er verschillende voorleesmomenten voor kinderen. Zo kunnen peuters aansluiten bij het Peuteruurtje en komt maandelijks de Voorleestrein langs in de Bibliotheek. 

Gratis
Alle voorleesuurtjes zijn gratis voor kinderen en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Wil je meer informatie over deze activiteiten? Kijk op www.nobb.nl