Joost Kapteijns voor een deel van het assortiment relatiegeschenken
Joost Kapteijns voor een deel van het assortiment relatiegeschenken Foto: Hans van den Wijngaard

Een nieuwe loot aan een succesvolle boom

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - De busjes van Kapteijns Partyverhuur zijn al jarenlang een vertrouwd gezicht in Rooi. Maar achter het bedrijf dat ooit eens begon met de verhuur van statafels en barkrukken gaat inmiddels een drietal bedrijven schuil. Joost Kapteijns verzorgt ook complete caterings en als erfenis uit de eerste lockdown runt de Rooienaar nu tevens een relatiegeschenkenbedrijf. DeMooiRooiKrant sprak met deze succesvolle ondernemer.

Toen inmiddels meer dan anderhalf jaar geleden Nederland van het ene op het andere uur in een lockdown ging, was dat ook voor Joost Kapteijns een bittere pil. De Rooienaar runde al ruim vijftien jaar een verhuurbedrijf voor partybenodigdheden en ook caterde hij samen met Stefan de Vries bij verschillende betaald voetbalclubs tijdens de thuiswedstrijden. Van de ene op de andere dag lag het bedrijf stil, maar Joost en zijn mensen gingen niet bij de pakken neerzitten en begonnen gewoon iets nieuws. Vanuit het goed gevulde magazijn werden pakketten met verschillende dranken en hapjes samengesteld, dat bleek een succes. Op zich niet verwonderlijk, want ook al mochten de mensen niet bij elkaar komen, de lekkere trek en dorst bleven gewoon. Dat liep zo goed, dat Joost besloot om naast de verhuur en catering, ook de relatiegeschenken een vaste plaats te geven binnen zijn bedrijf. Wat begon met een tegeltje op de website van de partyverhuur, is in een jaar tijd een volledige en goed lopende webshop geworden.

Duizend koppen en schotels
Joost begon in 2005 heel kleinschalig met de verhuur van tafels en stoelen. Eind 2007 nam hij een collega bedrijf over dat maar liefst 50 koppen en schotels had. Nu kan Joost daar om lachen, er zijn nu meer dan duizend koppen en schotels voor de verhuur. Onlangs kocht de Rooise cateraar nog een groot aantal nieuwe tenten, want ondanks de corona was daar vraag naar. Naast de verhuur van partyspullen kan hij ook de catering verzorgen. Dat de Rooienaar zijn hand niet omdraait voor grote groepen blijkt wel, want de volledige catering bij de thuiswedstrijden van Top Oss zijn bij Joost en zijn mensen in goede handen. Het maakt niet uit of ze nu snacks, bier, fris, koffie of thee willen. Als de mensen het vragen, dan heeft Kapteijns het of zorgt hij dat het er komt.