Tom in actie.
Tom in actie. Foto: Mieke vd Vossenberg

Druk weekend voor jonge karter

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Dit weekend was druk en lastig voor Boskanter Tom vd Biggelaar. Op vrijdagochtend vertrokken de 11-jarige en zijn vader richting het Belgische Mariembourg om daar te gaan trainen voor de 5de ronde van de GK4 Kart Series.

Echter, ca. 20km voor aankomst, stonden ze stil naast de weg met autopech. Helaas kon dit niet ter plaatse gerepareerd worden en moest de auto naar een garage gesleept worden, dus vlug de teamgenoten van JD Kartsports ingeschakeld om Tom en de kart op te halen, zodat hij toch nog, zij het heel kort, kon trainen. Zaterdag volgden de kwalificatie en drie races die allen op de derde plek werden afgesloten op de natte Belgische baan. Wat ook resulteerde in een nette derde plek op het podium.
Gelukkig konden ze ‘s avonds met teamgenoten mee naar huis rijden, want de eigen auto kon niet zo snel gemaakt worden. Ze moesten wel terug, want op zondag was het tijd voor de vijfde ronde van het NK 4takt in Eindhoven.
Tom’s opa, Gerard vd Biggelaar, was op zaterdag al naar de landsard gegaan om te zorgen dat Tom’s kart klaarstond en alle formaliteiten eromheen geregeld werden zodat Tom op zondag zorgeloos van start kon. In wisselende weersomstandigheden wist Tom zich als zesde te kwalificeren en in de drie daaropvolgende races zich op resp. P4, P9 en P6 te plaatsen wat resulteerde in een zevende plaats in de daguitslag. Waardoor hij nu als vierde geplaatst staat in het NK en hij bij de gk4 Kart Series nog aan de leiding gaat. In het weekend van 20 en 21 november zijn de laatste wedstrijden van beide kampioenschappen en met deze uitslagen lijkt het erop dat ze beide mooi af kunnen gaan sluiten.


Afbeelding