Heb jij deze nog liggen?
Heb jij deze nog liggen?

Koffiepunten kunnen weer worden ingeleverd

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Voedselbanken zijn afhankelijk van producten die zij krijgen van fabrieken, supermarkten en horeca. Vaak gaat het om restanten die men liever weggeeft dan ze te moeten vernietigen. Koffie zit daar nooit bij. Als je zelf niemand op de koffie kunt vragen, durf je misschien ook niet bij anderen op de koffie te gaan. Bij cliënten van de Voedselbank werkt het vaak zo. Koffie is relatief duur en is niet nodig om in leven te blijven. Het zit daarom niet standaard in de pakketten van de voedselbank. Met een inzamelactie wil de Lions Club daarin verandering brengen.

Tegen het einde van 2021 houdt de Lions-organisatie voor de tiende keer een nationale inzameling van Douwe-Egberts waardepunten. De Nederlandse organisatie van Voedselbanken doet ook mee en neemt de volledige logistiek voor zijn rekening.

Ook in 2018/19/20 werd in Rooi door de Lionsclub zo’n actie gehouden, met een speciale inzameldoos bij DeMooiRooiKrant. In ons dorp was de opbrengst van de inzameling in 2020 tweemaal zo groot als in 2019. De opbrengst in Rooi was vorig jaar bijna 200.000 waardepunten. Dat was goed voor in totaal 103 kg koffie voor de 25 cliënten van de Rooise Voedselbank.

Vanaf nu tot 15 januari 2022 staat er weer een inzameldoos bij Mediahuis Meierijstad/DeMooiRooiKrant, Heuvel 7 in Sint-Oedenrode. Voor inlichtingen: Lions Club Sint-Oedenrode, tel. 06-39316268