De nieuwe inrichting van de Pastorie.
De nieuwe inrichting van de Pastorie. Foto: 2020 Jos van Nunen

De Pastorie in een nieuw jasje

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Een pand met bravoure, zo zou je De Pastorie in Sint-Oedenrode kunnen noemen. Je stapt in het historische pand zo de hedendaagse tijd binnen. Vijftien jaar geleden streek familie Peijen er neer en altijd heeft het precies geweten wat het met De Pastorie wilde uitstralen. Tot op de dag van vandaag. Letterlijk, want wie er vandaag binnenloopt, ziet dat de puzzel weer helemaal klopt. De brasserie/restaurant in de horecazaak heeft een complete metamorfose ondergaan.

Warme kleuren die het ultieme huiskamergevoel uitstralen, heerlijke zitbanken waarin het eten nog lekkerder smaakt en een inrichting waar iedere binnenhuisarchitect een handtekening onder wil zetten. De Pastorie heeft er écht werk van gemaakt. “Eerlijk is eerlijk. Het was weer eens tijd voor een verandering”, licht de familie Peijen toe.

Concept
Hans en Marjon hebben altijd in concepten gedacht. Of het nu ging om chique mode voor een specifieke doelgroep, het moderne koetshuis, de bijdetijdse Kardinaal of het gezellige restaurant aan de voorzijde. Overal zit een gedachte achter, bij iedere bekleding, kandelaar of zitmeubel. “Tussentijds hebben we altijd kleinere aanpassingen gedaan om up-to-date te blijven, maar soms moet je een rigoureuze ingreep doen”, hoor je de ondernemers pur sang spreken. Eerder al namen ze afscheid van de modezaak door de vele inbraken die ze kregen te verduren. De Kardinaal kwam er voor in de plaats. Een borrel- en feestgelegenheid voor kleine tot middelgrote gezelschappen. Een schot in de roos, maar toen kwam Corona. “Gelukkig hebben we een goede zomer gedraaid en beginnen ook de feestjes aan te trekken.” Het concept van het restaurant is inmiddels nieuw leven in geblazen.

Lunch en diner
Sinds dag één serveert De Pastorie lunch en diner. De zaak heeft een zeer trouwe groep vaste gasten uit Sint-Oedenrode en heel de regio. Zowel voor de lunch als diner is De Pastorie door de jaren heen een begrip geworden; Bourgondisch, gezellig en sfeervol. Een uitstekende kaart om lekker te lunchen of heerlijk in de avonduren á la carte te eten. Hans en Marjon: “Alles is mogelijk. Erg populair is ons drie-gangen-menu waarbij gekozen kan worden uit de gehele menukaart voor slechts € 29.50 p.p.”

Het koppel vindt het erg leuk om hun gasten te verrassen met een nieuw interieur, een nieuwe look-and-feel.. Het zal iedereen goede energie geven. Behalve het interieur wordt ook de kaart met regelmaat ververst, zoals een goede horecagelegenheid betaamt.

De familie en hun medewerkers denken in toegankelijkheid en gastvrijheid. Precies dat borrelt direct op bij de mensen die het trapje van De Pastorie oplopen. Vooral nu er wéér voor een verrassingselement is gezorgd die nog jaren van waarde zal zijn. De Pastorie blijft bij de tijd en gaat nooit vervelen, een streling voor het oog en voor de tong.

Afbeelding