Dorrit en Maaike werken al ruim 12 jaar samen.
Dorrit en Maaike werken al ruim 12 jaar samen. Foto: Jos van Nunen

Dorrit van Besouw gaat Dorrit Design Interieurs met trots overdragen

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Na exact vijftien jaar stopt Dorrit van Besouw met haar eigen bedrijf Dorrit Design Interieurs. Ze draagt vanaf 1 januari alles over aan Amé van Duren en Sjan de Jong. Zij runnen nu het bedrijf AVA interieurs uit Schijndel. Die naam zal op de gevel van het pand aan het Kofferen komen te staan. “Leuk dat het zaadje wat ik gepland heb zo hard gegroeid is en dat het verder kan blijven groeien”, zegt Dorrit dankbaar over het vinden van het enthousiaste koppel.

De ras-onderneemster heeft lang nagedacht om de beslissing te maken. “Ik ben echt toe aan een pas op de plaats. Na vijftien jaar keihard gewerkt te hebben wil ik ruimte maken voor andere dingen. Zo wil ik al heel lang een boek schrijven over kleuren. Of ik dat ga doen? Ik weet het niet. Ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt”, blikt de Rooise vooruit. Ze is in ieder geval trots op wat ze heeft bereikt en blij dat ze met Amé en Sjan dames heeft gevonden die precies in haar plaatje passen. “Ik ken ze al langer, want ze kwamen hier wel eens. Amé heeft zelfs jaren geleden bij mij stage gelopen. Toen ik besloten had om te stoppen, heb ik eerst aan hen gevraagd of ze interesse hadden. Al snel zeiden ze ‘ja’.” “Daar hoefden we eerlijk gezegd niet lang over na te denken”, zegt Sjan, woonachtig in Schijndel. “We zijn nu een paar jaar bezig en dachten heel even dat het misschien te snel zou gaan, maar we kenden Dorrit Design natuurlijk goed. Deze kans konden we niet laten schieten.”

AVA interieurs neemt de winkel en het complete klantenbestand over. “In grote lijnen doen we hetzelfde als Dorrit Design. Het enige dat we toevoegen is het werken met 3D-visuals. Daarin zijn we gespecialiseerd”, vertelt de Udense Amé. “De merken waarmee Dorrit altijd heeft gewerkt, blijven ook bij ons in het assortiment. We zijn heel erg enthousiast om te starten en zijn Dorrit heel dankbaar dat ze aan ons gedacht heeft.” Maaike, de dame die al ruim twaalf jaar bij Dorrit werkt, zal ook onder AVA interieurs actief blijven. “Fijn! Ze heeft veel kennis en ze blijft dan voor de huidige klanten van Dorrit Design toch het gezicht van de zaak. Dat vinden we belangrijk”, is Sjan respectvol. Maaike heeft zin in de uitdaging, maar zal Dorrit ‘super’ gaan missen. “We zijn heel goed op elkaar ingespeeld en sparden over van alles.” Ook over stoppen werd wel eens gesproken en daarom kwam het niet helemaal als een verrassing voor Maaike. Zelf heeft ze niet aan een vertrek bij Dorrit Design gedacht. “Nee, ik hoor bij het interieur, haha.”

Zo gaat Dorrit de laatste maanden in als eigenaar van haar geliefde zaak. Andere ondernemers kennen haar als een echte onderneemster en een harde werker. Klanten kennen haar als een expert op het gebied van interieur. Vele honderden woningen, bedrijfspanden en andere gebouwen heeft ze met liefde opgeleverd. Toch ging haar passie niet alleen uit naar haar eigen zaak. Ze is ook altijd begaan geweest met het Rooise centrum. “Gelukkig komt het pand niet leeg te staan. Nog een leeg pand zou niet goed zijn voor Sint-Oedenrode. Ook daarom ben ik blij dat ik het kan overdragen. Ik wil ze alvast heel veel succes wensen”, richt ze zich tot de dames. Verder meldt Dorrit nog dat ze alles netjes afrondt wat nog loopt en dat klanten kunnen blijven komen waar ze nu ook voor komen. De winkel zal wel een nieuwe uitstraling krijgen. Amé en Sjan gaan in de eerste week van januari dicht om alles een eigen draai te geven.


Het nieuwe team v.l.n.r.: Amé, Sjan en Maaike.