Parkeren op de Markt gaat er anders uit zien.
Parkeren op de Markt gaat er anders uit zien. Foto: Kim Schepens

Leegstand in Rooi en 75 parkeerplaatsen die verdwijnen

Ingezonden Ingezonden

Sint-Oedenrode – In de rubriek Lezerspodium krijgt iedereen de kans om zijn zegje te doen. Onderstaand bericht is van Nijnselaar Henk van Lieshout. Het was net te laat voor een plek in de krant van deze week. Maar ook online bereiken we veel mensen, dus vandaar de publicatie op deze manier.

Twintig jaar geleden waren er dertig parkeerplaatsen op het Kerkplein. Nu moet Rooi vergroenen en gaan er op de Markt en achter de voormalige Rabobank nog maar liefst 75 parkeerplaatsen weg. De plaatsen die overblijven worden op werkdagen van 9 tot 18 uur blauwe zone. 

De mensen die langer willen winkelen moeten dan maar naar de Neul of elders hun auto parkeren. Nu komt de BIZ (een model dat o.a. Rooi wil verfraaien met sfeer en beleving) om het publiek naar de winkels en horeca te lokken. Daar moeten de ondernemers in het centrum een flinke duit aan bijdragen. Dit is het paard achter de wagen spannen. Eerst parkeerplaatsen weghalen en dan voor heel veel geld proberen de mensen weer naar het centrum zien te krijgen. Ik zou zeggen: ondernemers uit Rooi, stem niet voor de BIZ, ook al heeft deze goede bedoelingen. En bewoners van Rooi, kom in opstand tegen dit parkeerbeleid, want dit raakt elke bewoner en ondernemer van het centrum van Rooi.

Henk van Lieshout