v.l.n.r.: Lars, Rob en Arent aan de koffie.
v.l.n.r.: Lars, Rob en Arent aan de koffie.

Het eerste uithangbord van Startup Meierijstad

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – Arent van Dijk is trots. Trots op Digitale Bazen. Het jonge bedrijf van Rob van Diessen en Lars der Kinderen is het eerste bedrijf dat écht uitvliegt bij Startup Meierijstad na een opstartfase. “Dit is zoals het de bedoeling is.”

Arent is pater familias van Startup Meierijstad. Onder zijn hoede heeft hij zo’n 22 startende bedrijven, die vrijwel allemaal zijn gehuisvest in het Rabobank gebouw in Veghel. Eens in de vijf á zes weken spreekt hij met hen over de gang van zaken. Zo’n twee weken geleden stapte de ervaren ondernemer binnen bij Rob en Lars, in hun nieuwe kantoor op bedrijventerrein De Kampen.

Ook zij zijn trots. Trots op het feit dat ze inmiddels als ‘next level’ zijn bestempeld. Dat wil zeggen dat ze als jonge zaak een volgende fase ingaan, de opstartfase in principe al zijn ontgroeid. De opdrachten stromen binnen en daarmee groeit de vraag om personeel. Nu er ook een serieus kantoor is betrokken, vindt Arent het logisch om hen dat stempel te geven. “Zij zijn het eerste uithangbord voor ons. Het is ons doel om startende bedrijven die zich bij ons aansluiten zo snel mogelijk te laten uitvliegen.”

Rob en Lars zijn Arent dankbaar voor de kans, maar ze spreken ook uit dat ze veel aan het concept van Startup Meierijstad hebben gehad en nog steeds hebben. Lars: “Het is belangrijk voor je netwerk, je krijgt er sturing en deelt gedachten met anderen. Daarnaast heeft Arent veel ervaring en met hem kun je daarom goed sparren. Je geeft, maar je krijgt ook terug. Het is leuk om anderen te helpen.” Meerdere keren per maand staan bijeenkomsten op het programma waarbij de aangesloten bedrijven met elkaar aan de slag gaan. “Het zijn inspirerende sessies waar we ze mee willen prikkelen”, legt Arent uit. Hij houdt een vinger aan de pols bij alle ondernemers. “Natuurlijk gaat niet iedereen slagen, maar zo krijgen ze in ieder geval een goede basis.”

Digitale Bazen kan al een beetje worden losgelaten door Arent en zijn team. Daar hebben Rob en Lars voor gezorgd door sterk ondernemerschap. Toch wordt het touwtje niet helemaal doorgeknipt. “Dat moeten ze zelf doen op den duur. Als dat gebeurt is het niet erg. Wij willen dan een partnership aangaan en het bedrijf als ambassadeur inzetten”, voegt Arent toe. Voorlopig is Digitale Bazen daar nog niet aan toe. “We hebben nog genoeg te leren”, zegt Rob. “Daarom komen we nog steeds graag naar de bijeenkomsten. Bovendien kunnen we de tips van andere ondernemers en van Arent goed gebruiken.”