July van der Velden Jonkers
July van der Velden Jonkers

Rooise ruiters wederom goed in vorm

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Twee weken geleden op zaterdag heeft July van der Velden haar 1e dressuur selectiewedstrijd voor de Brabantse kampioenschappen gereden met haar pony Tiesto. Ze reed een mooie proef met een 1e plaats als resultaat. Van de jury kreeg ze 203 punten.

De zondag erna gingen July en Tessy van der Velden Jonkers met hun pony’s naar de springwedstrijd in Oirschot. July reed een foutloze 1e ronde. Ze begon de barrage heel goed maar helaas schoot Tiesto er een keer langs bij hindernis 7. Tessy reed met haar nieuwe pony Ballard Prins een hele mooie 1e ronde. In de barrage deed ze er nog een schepje bovenop en won ze de proef met maar liefst 82 stijlpunten. Ook met haar pony Cashpoint reed Tessy foutloos. Met haar korte bochten in de barrage had Tessy de snelste tijd te pakken. Ook hier een verdiende 1e prijs voor Tessy. Ook Liv van den Berk reed met Sil op de springwedstrijd in Oirschot een snelle en foutloze barrage rit. En mochten daarmee een mooie 1e prijs in ontvangst nemen in de klasse C-L.

Vorige week hadden Tessy en July hun 1e selectiewedstrijd springen in Schijndel georganiseerd door Nijnsel. July reed met haar pony Tiesto twee foutloze rondes en eindigde op een mooie 2e plaats. Tessy reed met haar pony Cashpoint een goede 1e ronde in de klasse D-L. In de barrage deed ze er nog een schepje bovenop en eindigde ze op een knappe 3e plaats. Ook deze week had Liv van den Berk een goede dag op de eerste selectie wedstrijd springen in Schijndel. In de klasse D-B reed ze met Suprice twee foutloze rondes en kreeg ze in de barrage de meeste punten. Daarmee werden ze de winnaars van deze klasse. Met Sil reed ze voor de eerste keer een klasse hoger. Na een foutloze eerste ronde waren ze de snelste in de barrage en mochten ze in de klasse C-M opnieuw de eerste prijs ophalen.

Afgelopen weekend was wederom succesvol voor Tessy en July met maar liefst drie keer een 1e prijs! Tessy ging afgelopen weekend met haar twee pony’s naar manege Het Zwarte Water in De Mortel. In de klasse D-B reed ze met haar schimmel Ballard Prins een foutloze ronde. In een barrage reed ze een mooi parcours en kreeg ze maar liefst 85 stijlpunten. Hiermee won ze de proef. Ook met haar pony Cashpoint reed ze een foutloze ronde in de klasse D-L. Na een snelle barrage door korte wendingen won ze ook de klasse D-L. July ging met haar pony Tiesto naar Geldrop voor de 2e selectiewedstrijd in de dressuur. In de klasse AB-B was ze de eerste starter en reed ze een stoere proef. Ze kreeg 199 punten van de jury en als commentaar dat ze een fijne en zeer nette proef had gereden.