Afbeelding

Belgische Bieren Avond in Olland

Evenementen Evenementen

Olland - De Loop’r in Olland organiseert zaterdag 30 oktober een bierdegustatie, een lastig woord voor een bierproeverij. Om te helpen met dit soort terminologie staat de avond onder leiding van ene ‘Pater Petrus Mozes’ (alter ego van Peter ‘Moos’ van de Moosdijk). De pater heeft een lange historie van bezoeken aan Belgische brouwerijen en is redelijk gevorderd met het proeven van de ongeveer 1800 verschillende Belgische bieren. Hij heeft een vijftal Belgische bieren geselecteerd die een leuke introductie vormen voor verschillende Belgische bierstijlen. Niet geheel toevalligerwijze staan deze bieren ook hoog op het lijstje van zijn favorieten.

Behalve dat de ‘pater’ druk zal zijn met het inschenken van de bieren zal hij onderwijl menig anekdote delen over brouwers, bieren en drinkers. Veel van de brouwerijen en bieren in België kennen een lange historie en gedurende de jaren zijn er veel sages, legendes en sterke verhalen ontstaan, dikwijls gevoed door het betreffende product. Hierdoor hebben deze verhalen meest een wisselend waarheidsgehalte… Zo komt de legende van de ‘pot van Olen’ voorbij en horen we over de Hopduvel. Verwacht niet om iets te leren over verschillende hopsoorten of giststammen, maar reken op veel informatie waar je weinig aan hebt. Naast het proeven van bier zullen er ook wat typisch Belgische ‘snaks’ worden geserveerd gedurende de avond en is ook de koffie met Belgische koekje inbegrepen.

De algehele bierenkennis van de aanwezigen wordt getest aan de hand van een ludieke quiz met serieuze prijzen, zoals trappistenbiershampoo en enkele flesjes Westvleteren 12, een van de meest gezochte en moeilijkst verkrijgbare Belgische Trappistenbieren. Meer informatie over de avond en hoe te reserveren (uiterlijk zondag 24 oktober) is te vinden op de website van De Loop’r (www.deloopr.nl).