Johan van Heesch (l) en Ad van der Heijden (blauwe jas) praten met het Kamerlid.
Johan van Heesch (l) en Ad van der Heijden (blauwe jas) praten met het Kamerlid. Foto: Jeroen van de Sande

Tweede Kamerlid brengt bezoek aan Olland

Politiek Politiek Meierijstad

Olland – GroenLinks Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht brengt deze middag een bezoek aan Olland. Ze reist deze maanden het land door om te praten over luchtkwaliteit. In Olland raakte ze in gesprek met geitenboer Johan van Heesch en dorpsraadvoorzitter Ad van der Heijden.

Dat was op de parkeerplaats van vv Ollandia. Ook wethouder Menno Roozendaal was erbij aanwezig en toevallig was dat niet. PvdA en GroenLinks trekken in Meierijstad samen op. De komende gemeenteraadsverkiezingen gaan ze proberen hoge ogen te gooien. Bewapend met een prikstok trokken ze het dorp in, op weg naar De Loop’r, waar milieu- en gezondheidsexpert Henk Jans op hen wachtte. Olland was al schoon, maar nu weer een stukje schoner.

Luchtkwaliteit
6 oktober 2020 schreef Hagar Roijackers een stuk over de problemen rond luchtkwaliteit die leven in de provincie Noord-Brabant. Volgens cijfers scoort Brabant bovengemiddeld wat betreft longziekten en kent het meer sterfte aan longkanker dan gemiddeld, terwijl we juist minder roken. Dit zijn geen hoopvolle cijfers, maar GroenLinks heeft wel ideeën wat er moet gebeuren. Van der Heijden en Van Heesch gingen met het Tweede Kamerlid in gesprek. Ze konden zich in een aantal punten vinden, maar lieten ook duidelijk de eigen mening horen. “Lof dat jullie je hard maken voor de luchtkwaliteit, maar zorg ook dat we kunnen bouwen. Dat is voor dit dorp nu het belangrijkste”, gaf de dorpsraadvoorzitter Bouchallikht mee.

Afbeelding
Afbeelding