Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

‘Het potlood en penseel ruilde ik in voor een plotter’

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Er zijn ook branches die moeilijk zijn in te delen in een bepaalde categorie. Deze keer wordt webdevelopment, design en ICT gerelateerde aangestipt. Veel mensen kennen Maarten van Uittert, maar wat doet hij nu eigenlijk?

Hoe ben je in het vak gerold?
Ik heb het vak geleerd op de vakschool Sint Lucas in Boxtel. Ik deed daar de opleiding ‘etaleren, decoreren en reclametekenen’. Dat was nog in de tijd waarin we vrijwel alles moesten maken zonder computer en andere moderne hulpmiddelen die vandaag de dag zo normaal zijn. Een camera, een potlood en een penseel was toen mijn gereedschap. Daar moest ik het mee doen. In de loop van de jaren veranderde er veel en werd bijna al het handwerk door nieuwe technieken vervangen. Het potlood en penseel ruilde ik in voor een plotter en computermuis en via de standbouw, de donkere kamer en daarna de lichtreclame ben ik uiteindelijk terecht gekomen in de sign. Dat is de branche waarin - zowel 2- als 3-dimensionale - reclame-uitingen of decoratie worden gemaakt van de meest uiteenlopende materialen.

Wat doet je precies?
Samen met mijn klanten maak ik graag een onderscheidend, persoonlijk en passend ontwerp en zoek met hen de juiste visuele vorm voor hun onderneming.

Wil je verder nog wat kwijt?
Een aantal jaren geleden heb ik de stap gezet van werken voor een baas naar zelfstandige. Eerst nog in een ruimte in het Rooise startercollectief Fioretti. Daarna in Bedrijfsverzamelgebouw Het Kofferen in het centrum van Sint-Oedenrode, waarin ook andere enthousiaste ondernemers gevestigd zijn, zoals Inkoppers, De Zaak Advocatuur, Quarterback en Pixelfood. Het is fijn en inspirerend om met andere creatievelingen onder één dak te zitten. Je leert van elkaar en je kunt elkaar (vooruit) helpen. En dat is ook de manier waarop ik met mijn klanten omga. Ik bouw niet alleen aan mijn eigen toekomst, maar ook aan die van mijn klanten.