Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Stijn Scheepers over creativiteit en natuurlijk over... Pixelfood

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Er zijn ook branches die moeilijk zijn in te delen in een bepaalde categorie. Deze keer wordt webdevelopment, design en ICT gerelateerde aangestipt. Stijn Scheepers van Pixelfood timmert aan de weg en daar vertelt hij over.

Hoe is je bedrijf ontstaan?
25 jaar geleden studeerde ik af in commerciële vormgeving. Bij mijn eerste werkgever maakte ik kennis met 3d software en 3d animatie. Door vervolgens 12 jaar bij een groot reclamebureau werkzaam te zijn geweest, kreeg ik de fijne kneepjes van zowel 2d als 3d animatie écht goed onder de knie. Een prachtige tijd waarin ik me goed heb kunnen ontwikkelen en hiervoor ook de ruimte kreeg. Toch kon ik de laatste jaren daar mijn creatieve ei niet meer kwijt en begon ik rond 2016, naast mijn vaste baan, met wat klussen voor kleine opdrachtgevers. Voor ik het wist had ik er een heel bedrijf naast met steeds meer toffe projecten waarin ik mijn creatieve ei wèl kwijt kon. In 2018 durfde ik het aan: ik nam ontslag en ging fulltime voor Pixelfood. Na een vliegende start zorgde de Corona crisis voor een dip, maar leverde uiteindelijk extra veel werk op. Er moet steeds meer op afstand en online gecommuniceerd worden en dat kan perfect met een animatie!

Omschrijf je bedrijf eens
Pixelfood is een animatiestudio, gespecialiseerd in 2d- en 3d animatie en 3d illustratie. Ik zoek graag, samen met de klant, naar het juiste middel in de juiste stijl om het doel te bereiken. In plaats van klakkeloos uit te voeren, denk ik graag mee, ben kritisch en voeg daarmee waarde toe. Van eenvoudige animaties voor op een narrowcasting-scherm in een winkel, uitleg-animaties voor de overheid, tot gelikte 3d animaties van complexe machines.

Waar haal je het meest plezier uit en waarom?
Projecten waarbij ik het vertrouwen en de creatieve vrijheid krijg van de klant.

Wat zijn je ambities?
De ‘visual effects’ verzorgen van een grote, professionele filmproductie. Die lijkt er binnenkort te komen…

Hoe blijf je bij?
Door actief te zijn op social media. Door regelmatig wat te drinken met collega creatievelingen. En geloof het of niet; Door veel films en series te kijken en af en toe nog eens een game-controller ter hand te nemen.