Youri Biemans
Youri Biemans Foto:

Rooise judoka’s naar NK

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag moest het dan maar gebeuren voor Youri Biemans en Wick van de Ven. In één van de eerste toernooien, na lange tijd zonder toernooien, moesten zij zich zien te kwalificeren voor het NK.

Het Districtskampioenschap werd gehouden te Gilze. Het was voor iedereen nog een beetje spannend. Hoe is het gesteld met de conditie, hoe is je wedstrijd ritme en hoe hebben de tegenstanders zich ontwikkeld? Youri had vorige week in Made nog een paar foutjes gemaakt en werd hij vroegtijdig uitgeschakeld. Zondag ging het een stuk beter. Youri was oplettender en dit betaalde zich goed uit. Alleen in zijn tweede partij liet hij zich verrassen. Zijn tegenstander pakte Youri met een zelfde soort actie als waar hij zijn eerste tegenstander in zeer korte tijd mee wist te overwinnen.
Youri werd uiteindelijk derde en de eerste vier judoka’s kwalificeerden zich voor het NK. Nu op naar het NK over twee weken in Leek (Fr). Voor Wick van de Ven was de opdracht gelijk aan die van Youri. Ook Wick begon sterk. Hij won zijn eerste partij met wazari. Hiervoor moest hij wel zijn hele wedstrijd uitspelen. Maar op deze manier kwam hij er wel lekker in. Ook zijn tweede partij wist hij te winnen maar nu met twee keer Wazari. Helaas zat het niet mee in de derde partij en hij verloor. Maar Wick ging niet met de pakken neer zitten en pakte in zijn vierde partij weer de volle winst. Hij werd uiteindelijk tweede en ook hij heeft zich geplaatst. Youri en Wick van harte gefeliciteerd.