Lady Dice (l) neemt de beker in ontvangst van Roos Flapper.
Lady Dice (l) neemt de beker in ontvangst van Roos Flapper. Foto:

Lady Dice neemt kampioensbeker Catan over

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zoals in de dartsport hebben ook diverse Kolonisten van Catan-spelers een bijnaam. Zo ook Roos Flapper uit Sint-Oedenrode oftewel Doornroosje, kampioen van 2020 die de beker vrijdagavond mocht uitreiken aan de kampioen van 2021 Diana Berkvens uit Gerwen, alias Lady Dice.

De finale werd verplaatst van de kiosk op de Markt naar de zolder van café Oud Rooij. Dat beviel de leden fantastisch. Ze hebben daarmee een warm en droog onderkomen gevonden voor haar maandelijkse wedstrijden in de wintermaanden. Dat de Gerwense met de beker uit ons Rooi zou vertrekken was halverwege de finale hoogst onwaarschijnlijk. Na een vliegende start van de Belg Johan Grootswagers die snel het derde dorpje plaatste, leek het er al snel op dat hij de beker mee de landsgrens over zou smokkelen. Dat zou zo vreemd niet zijn geweest, want de man uit Vosselaar bleek in bloedvorm te verkeren. Eerder op de avond won hij al de halve finale èn finale in de strijd om de periodetitel van september. Hij is daarmee de eerste periodekampioen voor de titelstrijd die tot augustus 2022 loopt.

Vervolgens ging hij dus vol in de aanval in de grote finale om het kampioenschap van 2021. Tot Lady Dice er genoeg van had en de ridder lang op graan 9 wist te houden. Daarmee blokkeerde ze belangrijke tegels van Johan en van Geert-Jan vd Heuvel uit Boxtel.

Hierdoor konden zowel Diana Berkvens, alsmede Pim van Dinten (De plaatselijke favoriet) uit Sint-Oedenrode dichterbij komen. Toen Pim ook nog eens de langste route nam, leek de strijd beslist en daarmee zou de enorme beker voor het tweede jaar op rij in Rooise handen blijven. Maar als een duveltje uit een doosje toverde Diana met al haar ontwikkelingskaarten de riddermacht en 2 punten uit de hoge hoed. De spelers verbijsterend achterlatend.

Het blijft een repeterend verhaal de laatste maanden bij periodefinales en nu ook weer de kampioensfinale: telkens speelt er één vrouw tegen drie mannen en die laten stuk voor stuk de mannen in het stof bijten... De vereniging is opgericht in de eerste lockdown van maart 2020 met als doel online gamen via de website of app van Catan Universe. De spelers bepalen zelf of ze soms, regelmatig of vaak spelen. Ook de tijden bepalen ze zelf. Dit wordt allemaal geregeld via een whatsappgroep. Daardoor blijft het voor iedereen leuk en heeft niemand vaste verplichtingen. De enige verplichting is wel dat als je de finale haalt van de maandelijkse online wedstrijden, je de tweede vrijdagavond van de maand erop wordt verwacht op de Markt om de finale van de maand (periodetitel) te spelen op levensgroot catanbord. Interesse om mee te doen? App ‘info’ naar 06-27020844 Je kunt dan een maandje online mee proefdraaien en kijken of het iets voor je is.