Afbeelding
Foto:

Zware nederlaag Attaque tegen concurrent

Sport Sport

Sint-Oedenrode - TTV Attaque 1 speelt vooralsnog een uitstekend seizoen, met een voorlopige plek in de subtop als resultaat. Toch was nummer twee Veldhoven 5 vrijdagavond een maat te groot.

Na de overwinning op koploper Renata in speelronde 3 was er wederom veel vertrouwen in een goede afloop tegen de Veldhovense tegenstanders. Dat vertrouwen was snel verdwenen. Dirk Kastelijn trapte af, maar was nog te slordig om te winnen. Stefan Kerk werd daarna soepeltjes weggeslagen en ook Niels Braams kon geen vuist maken tegen de tegenstanders. Het eerste Rooise punt werd bijna binnen gehengeld met het dubbel, maar Stefan en Niels verloren in vijf games. Dirk kon daarna wel het eerste punt op het bord brengen na een slijtageslag. Toch liep Veldhoven daarna verder uit, naar 8-1 zelfs. Het was aan Stefan om de eer nog te redden. Tegen de verwachting in lukte dat nog, met 3-0 zelfs. Toch werd er een zware 8-2 nederlaag geleden, waardoor het team nu de vijfde plek in de stand terecht is gekomen. De verschillen met de teams om Attaque heen zijn nog klein en met een wedstrijd tegen de hekkensluiter a.s. vrijdag gaat het team proberen de derde plek weer te herpakken.
Attaque 2 trad in Aarle-Rixtel aan tegen nummer drie ATTC ’77 4 en probeerde vooral om in het kielzog te blijven van de teams erboven. De Rooienaren hebben immers nog altijd een wedstrijd minder gespeeld. Het verschil in kwaliteit leek ongeveer net zo klein als het verschil op de ranglijst. Job van Galen verloor de eerste partij van de avond, maar Bram- en Nick van Galen zorgden voor een vroege voorsprong. Het normaal bijna onverslaanbare dubbel Bram/Nick verloor vervolgens een spannende vijfsetter. Job bracht de stand vervolgens op 2-3, met een uitstekende partij. De stand bleef daarna heen en weer schommelen. Nick en Bram verloren allebei een vijfgamer met 13-11 in de vijfde game. Nick won zijn derde partij van de avond wel, en de stand was 4-4. Een gelijkspel leek in de maak, maar ATTC ’77 trok aan het langste eind, wat resulteerde in een 6-4 nederlaag voor de gebroeders.
Attaque 3 bivakkeert voorlopig in de middenmoot, maar kon in Tilburg tegen TIOS ’51 7 goede zaken voor de stand doen. Dat werd tijdens de ontmoeting ook al snel duidelijk. Rick Eisenburger begon met een 3-0 overwinning, waarna Iroy van Driel in vijf en Bram Marinus in vier wisten te winnen. Attaque 3 liet ook tijdens het dubbelspel geen steken vallen. De drie mannen wonnen vervolgens ook allemaal hun tweede partij van de avond, waardoor het al 0-7 was. Een monsterscore was in de maak en stiekem werd er al gedroomd van een whitewash. Helaas was dat niet het geval. Bram leed een zeldzame nederlaag. Rick bleef vervolgens wel foutloos en beloonde daarmee uitstekend spel. Iroy kon voor het eerst in de zesde klasse voor een 100%-score gaan, maar dat zat er helaas niet in. Ondanks dat een ruime 2-8 overwinning, waardoor het team nu op een knappe gedeelde tweede plek staat. Aanstaande vrijdag staat alweer de vijfde speelronde op het programma. De wedstrijden beginnen om 20.00u in Sporthal de Kienehoef. Hopelijk zien we jullie daar om ons aan te moedigen!