Afbeelding

Nijnsels rallyteam scoort maximaal in ELE rally

Sport Sport

Nijnsel - Een haat-liefde verhouding heeft het Nijnselse Ruud Middel Rally Team met haar thuiswedstrijd, de ELE Rally. Afgelopen zaterdag werd de 56e editie georganiseerd. Anders dan voorgaande jaren in oktober in plaats van in mei én slechts één dag in plaats van de gebruikelijke twee dagen. Dit alles uiteraard vanwege de coronamaatregelen.

Rijder Ruud Middel: “Er gebeurt tijdens deze zware wedstrijd altijd wel iets onverwachts, wat we tijdens andere rally’s nooit meemaken. Gelukkig hebben we de pechreeks dit jaar doorbroken”.
Het Nijnselse rallyteam, rijdend met een Fiat Grande Punto Abarth met dieselmotor, ging met nummer 36 van start voor de 11 klassementsproeven tellende wedstrijd, maar wist zich vanaf het begin in de top 25 te mengen. Ondanks enkele foutjes werd het team als 19e geklasseerd en kon de trofee voor 2e plaats in de klasse in ontvangst genomen worden. “Bij een lange moeilijke wedstrijd als deze is het zaak een constant tempo aan te houden en zo min mogelijk fouten te maken. Het tempo lag direct vanaf de eerste meters erg hoog en ondanks problemen met de bandentemperatuur en een paar schuivers, hebben we het maximale bereikt”, aldus navigator Bart Stax.
Dit jaar stond wederom de klassementsproef in Sint-Oedenrode twee maal op het programma. Een uitdagend parkoers met grote stukken onverhard waar het door Domino’s Son & Breugel ondersteunde Ruud Middel Rally Team respectievelijk een 21e en 20e tijd wist te noteren. Ruud nogmaals: “Bijzonder om in wedstrijdverband te rijden op wegen waar je dagelijks rijdt en fietst. En leuk dat veel bekenden de moeite genomen hebben ons aan te moedigen!”. De volgende wedstrijd voor het team staat nog niet vast, maar via de Facebook- en Instagram pagina blijft u op de hoogte.