Ollandia wint in spannende wedstrijd van Terlo

Sport Sport

Olland - Toeschouwers van beide partijen hebben afgelopen zondag de regenbuien getrotseerd om hun ploegen aan te moedigen langs de lijn. Terlo uit Bergeijk kwam op bezoek bij Ollandia.

Vanaf het fluitsignaal van de scheidrechter duurde het even voordat beide partijen grip kregen op de wedstrijd. De bal werd slordig overgespeeld en wisselde vaak van eigenaar. Kevin Vesters verdedigde het Ollandse doel en hij wist een vrije trap van Terlo in de beginfase goed vast te klemmen. Vervolgens probeerden de gasten de druk op te voeren en Ollandia kwam niet goed aan samenwerken toe. Gelukkig lieten zij zich niet gek maken en bleven zij ruimtes in de vijandelijke achterhoede zoeken. In aanloop naar de openingstreffer werden de aanvallen beter opgezet. Een prima aanval in de 21e minuut werd door Stefan Erven met een mooi geplaatst schot in de rechterhoek beantwoord. De opluchting was groot en de 1-0 kwam op het scorebord. Vervolgens kwamen er enkele kansjes voor Ollandia, maar deze misten de kracht om echt gevaarlijk te zijn. Eén schot van Remco Voets vloog helaas rakelings over het doel. Vlak voor rust leek er een niet te missen kans te ontstaan in het doelgebied van Terlo. De keeper van Terlo kwam uit zijn doel bij een counter van Ollandia. De bal kon hij niet grijpen, waarna Stan de Beer er mee aan de haal ging. Met een steekpass gaf hij hem mee aan Rob v.d. Heijden. Deze laatste leek in een leeg doel te mogen schieten, maar zijn schot ging helaas voorlangs. Ruststand 1-0.
In de tweede helft van de wedstrijd was het bij vlagen spannend. Terlo probeerde meer kansen te creëren en de Ollandse ploeg wist hier telkens een stokje voor te steken. In de 65e min was er een prachtige counter. Robert Erven kreeg de bal in bezit en speelde met allure meerdere tegenstanders uit. Remco Voets kon vervolgens middels een snoeihard afstandsschot proberen te scoren. Jammer genoeg wist de keeper de bal vast te klemmen. Na vele kansen die net het doel van Terlo misten, werd een corner voor Ollandia door een goed doorgeschoven Gerbe Voets in het doel gewerkt. De bevrijdende 2-0 was een feit.
Met nog een kwartier te gaan, voerde Terlo wederom de druk op. Ollandia wist grip te houden op de wedstrijd, maar zij kwamen ook een paar keer goed weg. De Ollandse achterhoede werkte goed samen, waardoor kansen voor Terlo niet verzilverd konden worden. In de slotfase wist Ollandia niet de voorsprong verder te vergroten, maar met de 2-0 winst op zak zijn de eerste drie punten van dit seizoen een feit. Volgende week zondag speelt Ollandia wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal zal Dosko’32 1 uit Duizel de tegenstander zijn.