Afbeelding

Walking Football weer gestart

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - Sinds enkele weken zijn ze weer begonnen met Walking Football. Speciaal voor de 55+’er is er nu Walking Football (Wandel Voetbal). Inderdaad, voetbal zonder rennen. Ook andere sporten zijn mogelijk.

Het ontstaan
Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de spelvorm naar Nederland gehaald, waar steeds meer ouderen aan deelnemen.

Wat is het?
Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist ook het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten.

Ook beginnen?
Bij sportclub RKSV Rhode komen iedere dinsdagmiddag senioren bij elkaar om samen een gezellige, gezonde en ontspannen middag door te brengen. We beginnen bij de hoofdtribune om 14.00 uur met een gezellig samenzijn onder het genot van een kop koffie/ thee. Als na een half uur de belangrijkste feiten zijn uitgewisseld, gaan we onder begeleiding van de trainer naar het hoofdveld. Daar wordt een uur lang, met diverse korte pauzes, gewerkt aan de beweeglijkheid van het lichaam door middel van talloze variaties. Zowel met als zonder bal. Ook het geheugen krijgt regelmatig de nodige aandacht. Tenslotte wordt de middag afgesloten met een half uurtje Walking Football. Daarna gaat iedereen tevreden naar huis. Natuurlijk zijn dames ook van harte welkom.

Wil je meer weten?
Kom dan eens een keer langs om te kijken. Je kunt ook meedoen. De eerste lessen zijn gratis. Wil je meer informatie, neem dan contact op met  Anton Berndsen, 06 4020 5664 of mail naar anton@berndsen.info.