Afbeelding

Nijnsel vertegenwoordigd in ELE Rally

Sport Sport

Nijnsel - Als op zaterdag 9 oktober de 56e editie van de ELE Rally plaatsvindt, staat ook het uit Nijnsel afkomstige Ruud Middel Rally Team aan de start. De wedstrijd is in verband met maatregelen rondom corona teruggebracht naar één dag, maar telt nog altijd 11 uitdagende klassementsproeven.

De proeven in Sint-Oedenrode en op industrieterrein Ekkersrijt zijn behouden gebleven, evenals de ceremoniële start en finish in het centrum van Son. Nieuw dit jaar is het serviceterrein, welke gelegen is op Aquabest.
Het Ruud Middel Rally Team zal wederom deelnemen met de enige diesel uit het hele startveld, de snelle Fiat Grande Punto Abarth. In voorbereiding op hun thuiswedstrijd heeft het team eind augustus de Short Rally in Kasterlee (B) gereden. Ruud: “Het was vanwege alle beperkingen en maatregelen precies twee jaar geleden dat we een rally gereden hadden. Fijn om tijdens deze compacte rally het ritme te vinden en de auto aan de tand te voelen. Het bleek een geslaagde generale repetitie!”
De Grande Punto, voorzien van een 1900cc turbomotor en sequentiële versnellingbak, zal tijdens de ELE Rally uitgerust zijn met speciale stickers. Navigator Bart Stax legt uit: “De auto is rondom beplakt met pizza’s. We zijn erg trots dat Domino’s Son en Breugel ons ondersteund en dat zal ook zeker aan de auto te zien zijn!”
De wedstrijd start zaterdag om 12.01 uur vanuit het centrum van Son en zal daar omstreeks 23.00 uur ook weer finishen. De klassementsproef in Sint-Oedenrode start om 18.59 uur en 21.28 uur. Op Ekkersrijt wordt om 19.41 uur en 22.10 uur het startsignaal gegeven aan de circa 75 deelnemende equipes. Meer informatie is voor, tijdens en na de wedstrijd te vinden op de Instagram pagina van het Ruud Middel Rally Team.