Afbeelding

Ruime overwinning Attaque

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na twee nipte nederlagen kreeg Attaque 1 vrijdagavond koplopers Renata 3 op bezoek. De Eindhovenaren hadden pas twee punten verloren dit seizoen, maar daar kwam verandering in.

Het Rooise vaandelteam stelde met Dirk Kastelijn en Menno van Os twee van haar sterkhouders op, maar dat gaf nog geen zekerheid. Toch werd de waarde van beide mannen al snel duidelijk. Met beiden een enkeloverwinning en tezamen een dubbeloverwinning stond het al snel 3-1. Leon Huijberts had een stuk lastiger tegen de Eindhovense ploeg en moest zijn eerste twee partijen laten aan de tegenstanders. Renata leek vervolgens langszij te komen, maar Menno maakte een 2-0 achterstand in games goed en won de partij met 3-2. Nadat Dirk ook zijn tweede pot van de avond won, was een gelijkspel al zeker, maar Attaque wilde meer, en kreeg dat ook: Leon kreeg zijn derde pot van de avond niet gewonnen, maar Dirk en Menno kregen het voor elkaar om een 100%-score te bezegelen, waardoor de ontmoeting met de koploper eindigde in een uitstekende 7-3 overwinning. Na drie wedstrijden bezet het team nog altijd de derde plaats, met 15 punten.
Ook Attaque 2 kreeg de koploper op bezoek, namelijk TTV Maashorst 2. De Rooienaren zijn misschien wel middenmoters in deze poule, maar lieten de Udenaren vanaf het begin al zien zeker geen pushovers te zijn. Zowel Nick als Bram van Galen begon de avond met een overwinning. Henry van Casteren kon ondanks een sterke eerste game niet verrassen, maar Nick en Bram brachten met het dubbelspel de stand op 3-1. Daarna leidde de Udenaren echter een sterke reeks van partijen in. Bram kreeg twee keer te weinig vat op het spel van de tegenstanders, Nick verloor een gelijk opgaande partij met 11-9 in game 5 en Henry zag een 2-0 voorsprong verdampen en omgedraaid worden. Een nederlaag leek aanstaande, maar Attaque rechtte nog een keer de rug: Henry pakte zijn eerste pot van de avond en Nick bracht op overtuigende wijze de eindstand op 5-5. Wederom vijf belangrijke punten voor Attaque 2, dat vijfde staat, al heeft het nog wel een wedstrijd minder gespeeld.
Attaque 3 kreeg, heel verrassend, ook de koploper op bezoek, het Aarle-Rixtelse ATTC ’77 5. Iroy van Driel beet het spits af en won verrassend, maar vooral erg knap, zijn eerste pot van de avond. Rick Eisenburger kon daar geen positief vervolg aan geven, maar Bram Marinus zorgde voor een tweede voorsprong. Het dubbel ging in een krappe vijf games naar ATTC ’77 toe, maar in een vergelijkbaar scoreverloop bracht Rick wederom een voorsprong op het bord. Het bleef gelijk opgaan en bij 3-3 pakte ATTC ’77 haar eerste voorsprong van de avond. Attaque was niet van de wijs gebracht en boog de stand weer om, naar 5-4, dankzij overwinningen van Bram en Rick. Iroy mocht ook de avond afsluiten, maar had de laatste partij weinig te vertellen, waardoor de uitslag een 5-5 gelijkspel is. Een prima resultaat waarmee Attaque 3 zich met 14 punten uit drie wedstrijden op de vierde plek heeft genesteld.