Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

VV Nijnsel krijgt te weinig

Sport Sport

Son en Breugel / Nijnsel - Afgelopen zondag stond de onvervalste derby SBC-Nijnsel/TVE Reclame op de rol. Beide teams waren nog puntloos, maar het was ook pas de tweede wedstrijd. Nijnsel leed eerder een kleine en ongelukkige nederlaag tegen Gestel (2-3) en SBC werd afgeschminkt tegen Unitas’59 (5-1). Dus een van de twee teams zou in elk geval punten scoren of misschien wel allebei.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten geblazen, beide teams wilden duidelijk niet een vroeg tegendoelpunt incasseren. Na een klein halfuur werd echter het vuurtje aangestoken. Maar liefst twee spelers van SBC gingen in buitenspelpositie op de Nijnselse keeper af maar tot verbazing van vriend en vijand bleef het fluitsignaal achterwege. Keeper Youri Dortmans doorzag de situatie maar hij nam de verkeerde beslissing: hij vloerde een tegenstander en dat leverde direct rood op. Dat was een forse tegenvaller voor de bezoekers die zodoende in ondertal kwamen te staan. De gastheren buitten deze situatie goed uit en namen niet veel later een 2-0 voorsprong waarbij opnieuw persoonlijke fouten de gastheren in een comfortabele zetel manoeuvreerden.
Na de rust tapten de geelblauwen uit een ander vaatje, zeker toen de balans in het veld werd hersteld: tien tegen tien. Dirk van Eck kon zijn temparament opnieuw niet in bedwang houden en moest na twee keer geel vertrekken. Bij de eerste kaart maakte hij een trappende beweging richting tegenstander, dus toen had hij reglementair al moeten vertrekken. Daarna nam hij voor de zoveelste keer de vrijheid om de scheidsrechter terecht te wijzen en die kon daar weinig waardering voor opbrengen: rood. Dat gaf de Nijnselse burger weer moed en Stefan Hulsen mocht niet veel later vanaf de stip een serieuze en doorgaans aantrekkelijke poging doen de aansluitingstreffer aan te tekenen; hij faalde echter jammerlijk door te slap in te schieten. Rens Hoppenbrouwers vond niet veel later echter wel het vijandelijke net en toen werd het eenrichtingsverkeer richting het Sonse doel. Met kunst en vliegwerk hield de thuisploeg echter de bezoekers van een verdiende gelijkmaker af en dropen de moegestreden gasten letterlijk en figuurlijk af.
Nijnsel kwam er dus opnieuw bekaaid van af en blijft voorlopig puntloos. Bij vlagen zien de supporters echter wel de bekwame hand van trainer Carlo Vorstenbosch zichtbaar worden en dat zal onherroepelijk vroeg of laat tot punten leiden. En of dat aanstaande zondag al lukt? Dat zal dan thuis moeten gebeuren tegen het Eindhovense RPC dat inmiddels al twee overwinningen mocht bijschrijven. Trainer Ruud van der Rijt draagt Nijnsel een warm hart toe, maar zal toch graag de punten mee terug naar Stratum nemen om de ranglijst te blijven aanvoeren.