Op 10 september regende het volop
Op 10 september regende het volop

Weer over het weer

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

September was ook dit jaar warmer, droger en zonniger dan normaal. Daarmee brak de vorige maand met de traditie van de laatste maanden, die waren juist kouder dan dat we mochten verwachten.

Warmer dan normaal
September was warmer dan wat we mochten verwachten. De middagtemperatuur bedroeg gemiddeld 21,6°C, terwijl we op maar 20°C hoefden te rekenen. Op woensdag 8 september werd het met 27,9°C de warmste dag van de maand. Ook de nachten waren warmer dan dat we mochten verwachten. Met 10,5°C gemiddeld was het 0.7° warmer dan normaal. Het etmaalgemiddelde van vorige maand was precies 16°C, terwijl dat normaal 14,8°C bedraagt. Het warmste etmaal van september was op 8 september, 30 september hadden we met 11,2°C het koudste etmaal..

Nog steeds te weinig regen
Met 45,9 millimeter neerslag viel er in de afgelopen maand iets meer dan twee derde van de normale hoeveelheid regen. Vrijdag 10 september was met 15,7 millimeter de natste dag van de afgelopen maand. In totaal viel er op negen dagen regen. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant