Een trotse winnaar van de Zilveren Effer.
Een trotse winnaar van de Zilveren Effer. Foto: Jeroen van de Sande

Dwarsdeelschuur voor het eerst het toneel van nationale Klompenbeurs

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode – De dwarsdeelschuur van Kinderboerderij de Kienehoeve verwelkomde vrijdagochtend de crème de la crème van de Nederlandse klompenwereld. Na een moeilijke coronaperiode voor deze industrie konden ze elkaar eindelijk weer in levende lijven zien tijdens de Klompencontactdag. Uiteraard werden ook weer de Zilveren Klomp en de Zilveren Effer uitgereikt.

Rooienaar Hans Heunks begeleidde ‘in de geest van vroeger’ het gezelschap van de Helden van Kien naar de eeuwenoude schuur aan het water. De Klompenbeurs vindt dit jaar voor de 93e keer plaats. 90 Maal ging dat gepaard met een klompenkeuring. Voor het eerst werd gekozen voor deze setting en dat deed het goed voor de sfeer.

Marie-Louise Holl van de gelijknamige klompenfabriek uit Nijnsel deed de prijsuitreiking. Wethouder Van der Pas zorgde voor een woordje, gericht aan alle deelnemers. Zij reikte uiteindelijk de zilveren klomp voor beste machinaal gemaakte klompen uit aan Paul Nijhuis. Martin Dijkman was dolblij toen hij hoorde dat hij de beste handgemaakte klompen had vervaardigd. Hij mocht de Zilveren Effer mee naar Overijssel nemen.

Paul Nijhuis wint de Zilveren Klomp.
Afbeelding
Deze jongeman was de winnaar van vorig jaar en kreeg alsnog de eer.
Afbeelding
Afbeelding