De soldaten die salueren zijn Colonel Kevin Sharp en Command Sergeant Major Derek Wise. Achter Derek Wise zit de burgemeester van Carentan. Burgemeester Van Rooij zit er ook en naast hem Mrs. Helen Sterling met haar man David Sterling van de Britse ambassade.
De soldaten die salueren zijn Colonel Kevin Sharp en Command Sergeant Major Derek Wise. Achter Derek Wise zit de burgemeester van Carentan. Burgemeester Van Rooij zit er ook en naast hem Mrs. Helen Sterling met haar man David Sterling van de Britse ambassade. Foto:

Buitenlandse gasten bij herdenking

Historie Historie

Sint-Oedenrode - De Oranje Vereniging en daarmee het Remember September comité verwelkomden vorige week zondag 19 september meerdere buitenlandse gasten bij de herdenkingen in Sint-Oedenrode. Net als andere jaren vond een herdenking plaats aan de Corridor en op de begraafplaats waar gesneuvelde Engelse soldaten liggen.

De genodigden dit jaar waren soldaten van het 101ste Airborne Divisie waarvan Colonel Sharp een speech heeft gehouden. De Engelse ambassade was aanwezig (speech door Mrs. Helen Sterling) en vanuit Normandië waren er gasten vanuit de gemeente Carentan; de burgemeester Jean-Pierre Lhonneur en locoburgemeester Sebastien Lesne plus hun vrouwen en enkele collega’s. Verder waren aanwezig: burgemeester Kees van Rooij, kapitein Ruud Geboers van het veteranencomité Meierijstad, Pierre Cuijpers namens de ver. van Airborne vrienden en Frenk Derks v.d. Ven namens het Round Canopy Parachuting Team The Netherlands. Ze kregen ook allemaal de kans om een krans te leggen. Diverse kinderen van de Odaschool droegen eigengemaakte gedichten voor en muziekvereniging Meierijstad zorgde voor de muziek. Jan van der Heijden speelde de Last Post en Taptoe op zijn trompet en Willem Steenbakkers zorgde voor de doedelzakmuziek op het kerkhof. Meerdere vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat alles goed is verlopen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding