Knoptoren.
Knoptoren. Foto: Jan Willem van Gerwen

Schrijver Stephan Enter in de Knoptoren

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt heeft ook het komende seizoen weer een aantal verrassende en interessante auteurs uitgenodigd om een lezing te komen geven in Sint-Oedenrode. Stephan Enter bijt het spits af. Hij geeft op vrijdag 1 oktober een lezing in de Knoptoren. Vanwege de coronapandemie moest die in 2020 geannuleerd worden. Het RKK prijst zich gelukkig deze schrijver dit jaar te kunnen ontvangen.

In 2019 verscheen Enters vierde boek, de roman Pastorale, dat erg goed werd ontvangen in de landelijke pers. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig in een denkbeeldig dorp met een gereformeerde en een Molukse gemeenschap. Het vertelt over een ontluikende en onmogelijke liefde, over een poging het geluk van je vroegste kinderjaren terug te vinden, over hoe om te gaan met de woede tegen het land dat je als KNIL-militair hebt gediend en dat je heeft wegstopt in een voormalig concentratiekamp. Enter heeft de gave om ernst en humor op een geloofwaardige manier, met oog voor detail, met elkaar te verbinden. 

De lezing vindt plaats op vrijdag 1 oktober 2021, in de Knoptoren. Aanvang: 20.00 uur. Een kaartje kost € 10,- Zowel voor abonnementhouders als voor de losse kaartverkoop geldt dat bezoekers vooraf per persoon zich dienen aan te melden. Dat kan door op de website www.rooiskultuurkontakt.nl het aanmeldformulier in te vullen. De coronamaatregelen vereisen ook dat iedereen ouder dan 13 jaar bij de entree een coronatoegangsbewijs en een identiteitsdocument kan laten zien.

Voor meer informatie, mail naar: literatuur@rooiskultuurkontakt.nl