DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG Foto: Henri van Hoorn

Rhode wint laatste bekerwedstrijd tegen Volkel, 1-3

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw wist de bekercompetitie met een 1-3 overwinning tegen Volkel af te sluiten. Rhode was nagenoeg de gehele wedstijd de betere, maar kon pas in de slotfase de overwinning veiligstellen. Op de blessurelijst staan nog 6 namen, waarvan de blessures van Ward Bekkers en Stan van de Mortel hardnekkig lijken te zijn. Joep van Vermeltfoort was alweer hersteld en Coen van Langen was na lange afwezigheid gelukkig ook weer van de partij.

Rhode liet het betere voetbal zien, voor rust waren er een aantal fraaie aanvallen over de vleugels, die wel gevaarlijk waren, maar toch niet echt doelrijpe kansen opleverden De eerste kans van Volkel kwam pas vlak voor het rustsignaal.
Dat gaf Volkel kennelijk moed want zij begonnen goed aan de tweede helft, maar dat duurde niet lang. Een verdediger kreeg in de 53e minuut rood en dat luidde een moeilijke fase in voor de gastheren. Er kwamen vervolgens legio grote kansen voor Rhode, maar die bleven allemaal nog onbenut. Volkel moest het van de counters hebben, die leken wel gevaarlijk, maar de verdediging van Rhode liet zich niet verrassen. In de 72e minuut werd er uiteindelijk wel gescoord door Rhode, Ryan Kreeft werd met een bekeken dieptepass weggestuurd en hij bleef koel en schoot de 0-1 binnen. Maar Volkel wist in de 79e minuut toch op gelijke hoogte te komen, een vrije trap werd hoog voor het doel gegooid en een aanvaller van Volkel wist daar wel raad mee, 1-1. Maar Rhode sloeg meteen terug, Bas van Kuringen werd net buiten het strafschopgebied gevloerd en schoot zelf de vrije trap hoog in de kruising, 1-2. Uiteindelijk zorgde Geert Oerlemans in de 89e minuut met een fraaie actie voor 1-3.

A.s. zondag gaat de competitie van start, Rhode begint op De Neul tegen HVCH, in het verleden vaak tegenstander van Rhode. HVCH speelt al jaren in de 1e klas, meestal bovenin en zeker een geduchte tegenstander.