Fred van Rooij kreeg de kans om de ondernemers enthousiast te maken.
Fred van Rooij kreeg de kans om de ondernemers enthousiast te maken. Foto: Ellis Rijkers

Aftellen naar Rooice is begonnen

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Over drie maanden kunnen de schaatsen worden ondergebonden. Misschien voor een ritje op natuurijs, maar wat zeker is, is dat er geschaatst gaat worden op de Rooise Markt. Tenminste, als er genoeg middelen worden binnen gehaald om het evenement voor drie weken op te tuigen. De organisatie is hard op weg om het budget binnen te halen.

Het wil in totaal 60.000 euro gaan gebruiken. Tot op heden is tweederde al binnen gehaald. Bedrijven, maar ook Rooienaren hebben geld bijeen gelegd om Rooice mogelijk te maken. Om de laatste push naar het eindbedrag te kunnen maken, was bestuurslid Fred van Rooij vorige week dinsdag aanwezig bij de BtB bijeenkomst om de ondernemers te vertellen over het initiatief waar jong en oud plezier van gaan hebben.

Het is de bedoeling dat er flinke ijsbaan komt te staan aan de kant van het oude raadhuis. De ijsbaan wordt imposant en biedt ruimte voor twee verdiepingen. Dat is bestemd voor bezoekers en voor horeca. Behalve vrij schaatsen wordt ook een curlingtoernooi opgetuigd waar hele teams zich voor kunnen aanmelden. Kortom, het wordt een echt Roois schaatsevenement, drie weken lang. Eindelijk gaat Sint-Oedenrode een eigen schaatsbaan krijgen. Wil jij sponsoren of meer informatie? Ga dan naar www.rooice.nl