Zwaarbevochten tweede winst voor Boskant

Boskant 1 heeft ook haar tweede bekerwedstrijd, uit bij Irene in Gemonde, gewonnen. Na 25 minuten was het al 0-2 door doelpunten van Jim van der Zanden en Frank van der Heijden. In de tweede helft was Irene een stuk sterker, maar mede door een door Frank Thijsen gestopte penalty, wist Boskant de overwinning met 1-2 binnen te slepen.

Boskant trad met dezelfde 11 spelers aan als in de eerste wedstrijd tegen DVG. De start was veelbelovend. Na kansen voor Yannick Opheij en Frank van der Heijden, was het na ongeveer een kwartier Jim van der Zanden die Boskant op 0-1 bracht, door een afgeslagen corner uitstekend binnen te schieten. Tien minuten later was het weer raak. Stijn van de Biggelaar werd door Jim vrij voor goal gezet, net als een week eerder bleef hij erg rustig en legde de bal breed op Frank van der Heijden, die de 0-2 tegen de touwen schoot. Beide teams kregen nog enkele goede mogelijkheden, maar doelpunten bleven uit zodat de 0-2 de ruststand was.

Irene vloog de tweede helft uit de startblokken. In de 1e minuut na rust leverde dit al de aansluitingstreffer op. Een eerst doelpoging werd door Frank nog gekeerd, maar in de rebound was hij kansloos. Twee minuten later leek Irene al op gelijke hoogte te gaan komen. De scheidsrechter gaf een penalty na een vermeende overtreding in het Boskantse zestienmetergebied, maar met een uitstekende redding wist Frank de Boskantse voorsprong in stand te houden!

Het spel van Boskant zakte in de tweede helft ver terug. Irene kreeg richting het einde van de wedstrijd nog enkele goede kansen. Uiteindelijk lukte het Boskant toch om de 1-2 overwinning over de streep te trekken. Dit betekent dat Boskant nu zes punten heeft uit twee bekerwedstrijden. Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Boskant neemt het dan thuis op tegen Nijnsel.

Voor Boskant 2 viel er deze zondag weinig eer te behalen. Schijndel 2 was met 0-5 duidelijk een maatje te groot. Ook voor het tweede staat er volgende week nog een derby op het programma, met Rhode 2 als laatste bekeropponent.