Rhode ook niet opgewassen tegen Sparta’25

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw kon in de tweede bekerwedstrijd in Beek en Donk tegen Sparta’25 ook geen vuist maken. Opnieuw moest het vijf doelpunten incasseren, uiteindelijk werd het 5-2.

Rhode was wel flink verzwakt, drie spelers waren geblesseerd, bovendien waren er ook nog eens twee spelers verhinderd. En in de eerste helft werd het allemaal nog een stuk erger. Al na een paar minuten kreeg Joep Vermeltvoort de bal tegen zijn oor en hij moest het veld verlaten, in de 15e minuut gevolgd door Simon van de Wetering die na een duel ongelukkig viel en zijn knie blesseerde. Vervolgens moest Christ Rokven in de 45e minuut ook de kleedkamer opzoeken toen een tegenstander in zijn rug sprong en hij een knie in zijn heup kreeg.
Rhode kwam nog wel op voorsprong. In de 7e minuut werd Simon van de Wetering onderuit gehaald en Mark van der Zanden schoot de strafschop binnen. In de 10e minuut was er tot tweemaal toe nog een goede kans uit een voorzet van Simon van de Wetering. Daarna nam Sparta’25 steeds meer de touwtjes in handen, het speelde wat feller en combineerde gemakkelijker. Het leek wachten op de gelijkmaker en die viel dan ook in de 32e minuut. Uit een corner werd de bal van dichtbij in de touwen gewerkt. Twee minuten later was het al weer raak, uit een aanval over links kwam een voorzet die prima werd binnen gekopt, 2-1.
Rhode leek na rust wat beter in het spel te komen, er kwamen een paar kansen, maar die leverden niets op. Sparta’25 nam het initiatief weer snel over en in de 53e minuut werd het 3-1 uit een snelle counter over rechts. En 1 minuut later was het opnieuw raak, een te zachte terugspeelbal werd opgepikt en zonder problemen afgerond, 4-1. Rhode kon niet echt een vuist meer maken en in de 73e minuut werd het zelfs nog 5-1, toen de verdediging de bal maar niet geruimd kreeg. Uiteindelijk kon Rhode in de 80e minuut nog iets terug doen, een fraaie aanval werd door Mark van der Zanden goed afgerond, 5-2, Zondag wordt de laatste wedstrijd van de bekercompetitie gespeeld. Rhode gaat op bezoek bij Volkel dat ook beide wedstrijden verloor.