Een scene uit een Mathieu Dirvenconcert. Foto: Cor van Oorschot
Een scene uit een Mathieu Dirvenconcert. Foto: Cor van Oorschot Foto: Cor van Oorschot

Bruisende startdag nieuwe culturele seizoen

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Op 19 september wordt bij kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode van 13.00 uur tot 17.00 uur het culturele seizoen van Meierijstad afgetrapt.

Op initiatief van het Roois Kultuur Kontakt laten verenigingen en instanties die zich bezighouden met muziek, theater, literatuur en beeldende kunst van zich horen. Ze geven een korte vooruitblik van wat het publiek de komende tijd kan verwachten of verrassen het publiek met een optreden of leuke mini-workshop.
Alle deelnemers staan de popelen om zich in korte flitsoptredens aan de bezoekers van de startdag te presenteren. De fanfare Nos Jungit Apollo, jongeren van Phoenix, de koren Polyhymnia, Roois Gemengd en Roois Kamerkoor zijn van de partij, evenals het Roois Theater en Creatief Rooi. Ook het Roois Kultuur Kontakt geeft een voorproefje van het nieuwe programma en de Rooise pianist Jos Friedrich geeft een kort recital.
De line-up van deelnemers laat zien hoe rijk en gevarieerd het culturele leven in Sint-Oedenrode / Meierijstad is. Dat het contact met het publiek door corona de afgelopen tijd stil heeft gelegen motiveert iedereen extra om er een gezellige en sprankelende middag van te maken op 19 september, waarbij dat contact weer hervat kan worden.
Bezoekers kunnen bij de startdag in- en uitlopen. Bij mooi weer zal een aantal optredens buiten plaatsvinden. Laat het weer dat niet toe, dan zal alles zich binnen afspelen. De toegang is gratis. De coronamaatregelen vereisen echter wel dat iedereen ouder dan 13 jaar bij de entree een coronatoegangsbewijs en een identiteitsdocument kan laten zien. Kom meegenieten! De startdag is voor alle leeftijden. Graag tot ziens op 19 september bij kasteel Henkenshage.