Afbeelding

Scheppen voor schoon water: help jij ook mee?

Natuur Natuur en milieu

Waterschap De Dommel roept alle Waterbazen uit Midden-Brabant op om te helpen met zwerfafval rapen op en rond het water. Door te ‘Scheppen voor schoon water’ draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en houd je het water schoon. De actie start op 13 september en loopt tot en met World Cleanup Day op 18 september. Er zijn 100 Schone Schepperspakketten beschikbaar voor Waterbazen die zwerfafval ruimen in het Dommelgebied.

Schone Schepperspakket
Wij zijn blij met elke Waterbaas die meehelpt om het water in de natuur schoon en afvalvrij te houden. Om het opruimen in deze week makkelijker en leuker te maken worden er 100 Schone Schepperspakketten verdeeld. In dit pakket zitten onder andere handschoenen, vuilniszakken en een schepnetje. Wil jij zo’n pakket? Vraag dan snel een pakket aan via: dommel.nl/schone-scheppers.

Deel je opruimactie
Door mee te helpen opruimen draag je bij aan het wereldwijde ‘plastic soep’ probleem. Daar zijn wij trots op! Daarom laten wij graag zien wat voor een geweldige Waterbazen wij in ons gebied hebben. Deel je opruimactie via social media met deze hashtags: #SchoneScheppersWDD #WatEenWaterbaas. Wie weet zetten we jouw werk wel in het zonnetje!

Landelijke actie
Er is ook een landelijke actie voor Waterbazen die meehelpen opruimen. Om aan deze actie mee te doen download je de gratis app Litterati en gebruik je de code WATERBAZEN. Registreer je zwerfafval in de app en help mee om te zien waar welke soorten afval het meest voorkomen. Onder de app-gebruikers worden mooie prijzen verloot.