Afbeelding
Foto: Michael Melis

Weekend van ups en downs

Sport Sport

Assen / Boskant - Afgelopen weekend vond op de TT junior-track in Assen de derde ronde van het Chrono NK 4takt Karting plaats. Het was voor de 11-jarige Boskantse coureur Tom v.d. Biggelaar een weekend met ups en downs.

Het werd ook het weekend waarin ze voor het eerst samenwerkten met de Duitse mede-coureur Henri Haaf. In de trainingen lieten de twee zien samen erg snel te zijn en was een top 3 in de kwalificatie zeker niet onmogelijk. Helaas verliep de kwalificatie echter niet naar wens door de drukte op de baan en moesten de jongens genoegen nemen met een 8ste plek voor Henri en een 10e plek voor Tom.

De eerste race was in de regen. Dan zit je liever niet in het middenveld, want doordat Tom uit moest wijken voor de karts voor hem (en zelfs door het gras heen moest) lag hij na de 2de bocht 15de, maar wist hij zich nog terug te vechten naar de 12de plek.

In de 2de race startte Tom vanaf P12, maar op een opdrogende baan wist Tom toch aan schadeherstel te doen door in de 12 ronden durende race zich naar de 6de plek te rijden. Dat wist hij in de 3de race vast te houden. Helaas is hij door dit resultaat wel teruggevallen naar de 3de plek in de NK stand. Maar met nog 3 raceweekenden te gaan is alles nog mogelijk.