Sjef van den Berg (l) op archiefbeeld
Sjef van den Berg (l) op archiefbeeld Foto: Jeroen van de Sande

Sjef van den Berg erelid

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 24 augustus, de vaste middag voor de Rozelaer schutters, is er na de zomerse onderbreking wederom een ronde geschoten. 

De Recurve schutters: 1. Piet van de Steen 191 pnt, 2. Jan van Erp 173 pnt , 3. Ron Spijker 126 pnt, 4. Hans Vroomen 122 pnt. De Hout schutters: 1. Miranda Temmink 160 pnt, 2. Toon Hermes 154 pnt, 3. Antoon Vervoort 142 pnt, Jan Latijnhouwers 99 pnt
Traditiegetrouw is de start van het tweede seizoengedeelte bij HBV Ontspanning vlak voor of gedurende de Rooise kermisdagen. Ook dit jaar zijn ze het seizoen feestelijk gestart op 27 augustus met een seniorenavond. De opkomst op deze avond was boven verwachting en dat had ook wel een speciale reden. Het begin van deze avond stond in het teken van Sjef van den Berg, die recentelijk teruggekeerd was van de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Sjef heeft hier als recurve schutter aan deelgenomen als individueel en als Team NL schutter en had vooraf al aangegeven dat dit zijn laatste toernooi als topsporter zou zijn.
Ondanks dat de behaalde eindresultaten op deze spelen wellicht niet helemaal waren wat een ieder gehoopt had, kan Sjef toch terug kijken op een mooie en succesvolle topsportcarrière binnen de handboogsport. Al sinds hij lid was van Jong Oranje Team in 2010, heeft Sjef vele prijzen, o.a. Wereldbeker in Shang Hai, 2x Europees kampioen, Wereldkampioen Indoor, en last but not least een mooie zilver medaille(mix teams) gehaald tijdens het WK van 2019 in het Den Bosch. Vanwege deze uitzonderlijke verdiensten, prestaties en inzet binnen de handboogsport, maar als lid van de vereniging is er besloten om op deze avond Sjef van den Berg als Erelid van de HBV Ontspanning te benoemen. Aansluitend de bekendmaking zijn we gestart met een “speciale blazoenen wedstrijd”, met de volgend uitkomst: 1 Kirsten Davies 153 pnt, 2 Paul van de Mortel 152 pnt, 3 Wil Kivits 150 pnt, 4 Renate Habraken 144 pnt, 5 Roos Kragten 130 pnt, 6 William Habraken 129 pnt, 7 Frans van den Braak 127 pnt, 8 Sjef van den Berg 113 pnt, 9 Leon 93 pnt, 10 Ray Matuszewski 90 pnt, 11 Hans Vroomen 83 pnt, 11 Sophie van Aarle 83 pnt, 12 Michael Moonen 72 pnt, 13 Rick van de Mortel 61 pnt, 14 Jos van den Berg 57 pnt, 15 Antoon Vervoort 52 pnt, 16 Agnes Vissers 42 pnt.

Gezien de vakantieperiode voor velen nu voorbij is en er steeds meer mogelijk zijn om iets te organiseren , werden er afgelopen weekend ook al enkele individuele wedstrijden georganiseerd, waaraan diverse leden van HBV Ontspanning hebben deelgenomen. Op zaterdag tijdens de veteranendag bij Landmans Unie in Schijndel, is Mart Verhoeven als 2de geëindigd bij de Recurve klasse, in de categorie 55 tot 59, en is Tom Monaghan als 7de geëindigd in de compound klasse. Op zondag is de Erwin Verstegen Memorial geschoten in Boekel. In de barebow klasse, heeft Jos van den Berg hieraan deelgenomen en wist hij op verschillende afstanden een totaalscore van 646 pnt te halen. Dit voldoende voor de eerste plek. Afgelopen weekend werd er ook een veldwedstrijd in Esch-sur-Alzette geschoten en ook bij deze wedstrijd deed er wederom een lid van HBV Ontspanning mee. Theo Passier wist de 3de plaats te behalen tijdens deze wedstrijd. 

Wil jij ook eens kennis maken met een van de verschillende disciplines binnen de handboogsport. Neem dan contact om met onze vereniging via hbvontspanning@gmail.com.