Frank Bakker van Contronics en de eerder gewonnen Horizon Impact Award.
Frank Bakker van Contronics en de eerder gewonnen Horizon Impact Award.

Victus Participations investeert in Contronics

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Victus Participations, het investeringsfonds gespecialiseerd in de Food & Agri sector, investeert in Contronics, samen met het management. Contronics is een ingenieursbedrijf dat met haar eigen ontwikkelde technologie een oplossing biedt om de versheid van fruit en groenten te bewaren en voedselverspilling tegen te gaan.

Contronics, gevestigd te Sint-Oedenrode, biedt aan supermarkten en andere spelers in de food sector een oplossing om voedselverspilling tegen te gaan door het gebruik van ultrasone bevochtigers (“Dry Misting”). Dry Misting heeft zich bewezen als effectieve oplossing om fruit en groenten te conserveren, te hydrateren, de versheid ervan te bevorderen en zodoende verspilling significant te verlagen. Contronics is met haar Dry Misting technologie actief in 30 landen en heeft de ambitie om in de komende jaren haar internationale aanwezigheid te versterken.

Frank Bakker, CEO Contronics: “Samen met mijn zakenpartner Feitse van der Zouw heb ik 25 jaar aan dit prachtige bedrijf mogen bouwen. En dan komt het moment dat je zo snel gaat groeien dat je het niet meer alleen kan. Met hulp van onze trouwe adviseurs bij FBM in Nieuwegein vonden we Victus Participations, investeerders uit de voedselketen, in de voedselketen. Vanaf de start was er een goede klik, die zich tijdens de afgelopen maanden ontwikkeld heeft in een vertrouwensband. Met het volste vertrouwen gaan we samen de toekomst tegemoet met centraal onze missie om de voedsel afvalstroom met 50% te verminderen.”

Patrick Groeneveld, Partner Victus Participations: “De vraag naar Dry Misting installaties neemt exponentieel toe, gedreven door enerzijds de stijgende consumentenvraag naar verse producten en anderzijds de aandacht voor voedselverspilling die druk legt bij de retailers. De oplossing die Contronics biedt is effectief, betrouwbaar en heeft een beperkte investeringsbehoefte. Bovendien kan de technologie ook worden ingezet eerder in de voedselketen, onder andere in opslag en transport van geoogste producten. Wij zien veel groeikansen voor Contronics en kunnen als aandeelhouder het bedrijf hier professioneel bij ondersteunen.”

Over Contronics
Contronics is opgericht in 1981 en richt zich sinds 2000 op de ontwikkeling, productie, installatie en het onderhoud van ultrasone bevochtigers bij voornamelijk retailers in het verse voedselsegment. Sindsdien hebben ze zich ontwikkeld tot marktleider in vernevelingssystemen en zijn ze bekroond met verschillende prijzen voor hun technologie. Contronics is een bedrijf wat nadrukkelijk op innovatie is gericht, uitgevoerd door haar eigen R&D afdeling. Door haar specialistische kennis, internationale aanwezigheid en jarenlange ervaring, heeft Contronics een grote voorsprong om in te spelen op het actuele probleem van voedselverspilling en versbeleving bij consumenten.

Over Victus Participations
Victus is een onafhankelijke participatiemaatschappij exclusief gericht op de Food & Agri sector in de Benelux. Bij de oprichting in 2017 zijn zowel Nederlandse als Belgische investeerders toegetreden, waarbij het merendeel van de investeerders zelf ervaring heeft in de Food & Agri sector. Victus onderscheidt zich van andere participatiemaatschappijen door het sectorspecifieke netwerk en de kennis die zij ter beschikking stelt van ondernemers. Contronics is de achtste participatie van Victus Participations I, een fonds met een omvang van EUR 90 miljoen.