Juul en haar vriend.
Juul en haar vriend.

‘Vast’ in het paradijs

Human Interest Human interest

Australië – In deze aflevering van Rooienaren in het buitenland spreken we Juul van den Oever. Zij koos het pad richting Australië en heeft daar inmiddels een bescheiden leven opgebouwd.

Eind augustus kan Juul van den Oever Australië al weer vijf jaar haar (tweede) thuis noemen. De intentie was om een paar maanden aan de andere kant van de wereld te blijven. “Maar, de tijd vliegt en ineens zijn er al weer vijf jaar voorbij”, zegt Juul.

Ruim vijf jaar geleden trok Juul rond door Zuid-Afrika. Toen haar visum af liep, was het tijd om nieuwe plannen te maken. Ze wilde een nieuw avontuur aangaan voor het ‘serieuze leven’ begon. Wat ze precies wilde wist ze niet, maar graag iets in een warm, veilig land en dicht bij de zee. Met deze ideeën in haar hoofd ging ze op zoek. Tot ze dacht: ik wilde al eens als au-pair in Australië werken, laat ik hiernaar kijken.

Na een korte stop in Sint-Oedenrode vertrok Juul naar down under. “Ik zou bij een Nederlands gezin gaan wonen en voor hun kinderen zorgen. Verder zou ik het wel zien.” Juul kwam terecht in Manly. Ze woonde een jaar bij het gezin waar ze als au-pair werkte. De eerste weken was ze niet helemaal zeker van haar keuze. Tegen de tijd dat ze naar huis zou gaan, had ze het dusdanig naar haar zin dat ze besloot langer te blijven. 

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant.