Diny Kuijpers in haar Spaanse habitat.
Diny Kuijpers in haar Spaanse habitat. Foto:

“We hebben besloten om in Spanje te blijven wonen”

Human Interest Human interest

Spanje - Al jaren zoeken we naar Rooienaren die in het buitenland zijn gaan wonen. We smullen van de avonturen en zijn stiekem een beetje benieuwd of ze Rooi al een beetje missen. Dit keer bellen we met Diny Kuijpers, bij veel Rooienaren bekend. Hoe vergaat het haar in Spanje?

Na 23 jaar het roer omgooien en een bed & breakfast beginnen in Spanje is niet niks. Diny en Bert Kuijpers besloten ruim vijf jaar geleden om dit te doen. Beiden waren ze toe aan een nieuwe uitdaging. Inmiddels zijn ze helemaal geïntegreerd in het land en genieten ze van het Spaanse klimaat. 

Hoe zijn jullie 5,5 jaar geleden in Spanje terecht gekomen?
“Op het moment dat mijn man Bert en ik vijftig waren, hadden we besloten dat we een andere stap wilden maken. Als we nog iets anders wilden gaan doen, moesten we dit geen jaren meer uitstellen. Aangezien ik altijd een organisator en regelaar ben geweest in het ouderen-/welzijnswerk voor ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers paste dit bij mij. Ik had allerlei ideeën over de invulling en uitvoering en kon tegelijkertijd ook blijven ‘zorgen’. Dat heb ik altijd in mij gehad. In het begin van de jaren negentig ben ik gestart bij de Stichting Welzijn Ouderen. Hier heb ik altijd met veel plezier gewerkt. Na twee fusies was het werk veranderd en steeds zakelijker geworden, wat de keuze om deze stap te maken gemakkelijker maakte voor mij.”

Lees het hele artikel woensdag in DeMooiRooiKrant.