Rien Bekkers (l) heeft het evenement bedacht.
Rien Bekkers (l) heeft het evenement bedacht. Foto: Hans van den Wijngaard

Klapstoelenklets als alternatief voor feestweekend

Evenementen Evenementen

Olland - Als je in Olland woont is het bijna onmogelijk om geen verbondenheid te voelen met de Ollandse dorpskapel. Of het nou je oom, zus, nicht, vriend, buurvrouw of clubgenoot is, je kent altijd wel een van de leden van de dorpskapel en anders heb je in ieder geval een optreden bijgewoond tijdens een van de talrijke evenementen die plaatsvinden in Olland. Het is dan ook een flinke teleurstelling voor nagenoeg alle Ollanders dat de geplande festiviteiten voor het jubileumweekend geen doorgang kunnen vinden. Uiteraard was het niet echt een verassing in deze coronatijden, maar dat maakt het niet minder vervelend. Veel inwoners hadden hun weekend al min of meer vrijgehouden om met z’n allen een gezellig weekend te beleven. Zo ook Rien Bekkers, BO-er (Befaamde Ollander) en organisator van het jaarlijkse Wannuh Klets evenement. Deze plotselinge vrije tijd in zijn agenda bracht Rien op het lumineuze idee van de ‘Klapstoelenklets’.

Na een paar snelle telefoontjes naar het bestuur van De Loop’r en wat collega tonproaters was een en ander snel geregeld en staat er voor zondag 29 augustus toch nog een activiteit op het programma. Weliswaar een stuk kleinschaliger dan het geplande jubileumfeest, maar voor velen toch een leuke afsluiter van de vakantie. Het schoolplein achter De Loop’r zal dienen als openluchttheater voor een optreden van drie gerenommeerde tonproaters die graag de gelegenheid aangrijpen om na lange tijd hun act weer eens ten gehore te brengen. Schoolmister Freddy vd Elzen, Lolligste van de klas Frans Bevers en Skonste baby van de opvang Ton Brekelmans zullen hun best doen om de Ollanders het gemis van het jubileumweekend in ieder geval even te doen vergeten.

Aan stoelen geen gebrek, iedereen moet namelijk zelf zijn klap- of tuinstoel meebrengen! Door dit in de openlucht te organiseren op een voldoende ruim plein zijn Rien en De Loop’r er in geslaagd alsnog een gezellig en coronavriendelijk alternatief te bieden. Meer informatie zoals aanvangstijd en kosten is te vinden op de Facebookpagina van De Loop’r.