Op de foto vlnr; Geert-Jan vd Heuvel, Jolanda Sabel (periodekampioen), Johan Grootswagers en Pim van Dinten
Op de foto vlnr; Geert-Jan vd Heuvel, Jolanda Sabel (periodekampioen), Johan Grootswagers en Pim van Dinten

Jolanda Sabel meesterlijk op Catanbord

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na een zinderende juli-competitie in de strijd om de periodetitel Catan, pakte Jolanda Sabel haar eerste periodetitel. En hoe! Ze had maar liefst drie meesters tegenover zich staan in de finale, maar ze stond toch haar mannetje.

Eerdere periodekampioenen Geert-Jan vd Heuvel uit Boxtel, Johan Grootswagers uit Vosselaar (B) en Pim van Dinten uit Sint-Oedenrode hadden ditmaal het nakijken. Joos, de bijnaam van Jolanda Sabel, ging met veel geweld uit de startblokken door haar huisjes op twee bossen te plaatsen en de boshaven. Het ging wel ten koste van erts, want dat liet ze lopen. Naarmate de wedstrijd vorderde zagen de meesters donkere wolken boven de kiosk verschijnen op deze vrijdag de dertiende. Gelukkig voor het publiek op de bomvolle terrasjes waren het figuurlijke donkere wolken.

Er werden in deze finale veel ontwikkelingskaarten gespaard. Geert-Jan vd Heuvel kon hiermee zelfs tijdelijk aan kop komen van de wedstrijd. Het was echter Joos die met een brede grijns de laatste ontwikkelingskaart trok: een punt. Ze draaide vervolgens nóg een punt om en claimde daarmee de winst. De verbouwereerde tegenspelers versteend achterlatend. Maar niet heus. Een warm applaus kreeg Joos van de meesters en het terras haakte mee aan.