Afbeelding

Wel of geen Rooi Kermis? De spanning stijgt

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Gaat Sint-Oedenrode volgende week wel of niet een kermis in het centrum beleven? De spanning stijgt voor het hele dorp. Ondertussen snakken burgers én horecaondernemers naar een nieuwe editie.

De gemeente liet op 2 augustus weten dat het evenement alleen door zou kunnen gaan zonder de 1,5 meter regel. De kans is vrijwel nul dat Rutte en De Jonge tijdens de persconferentie van vandaag die regel gaan schrappen. Je zou zeggen dat er dus een streep gaat door Rooi Kermis, maar volgens ingewijden is de gemeente toch bezig met een plan om de kermis te kunnen houden. Hoe dat plan er precies uit ziet, wil de gemeente nog niet vertellen, maar het geeft daarmee in ieder geval een positief signaal af dat ze Rooi Kermis nog niet hebben opgegeven. “We hopen daar na het weekend meer duidelijkheid over te kunnen geven”, zo antwoordt een woordvoerder van gemeente Meierijstad. Gisteren hebben ambtenaren metingen verricht op de Markt en dezelfde woordvoerder heeft bevestigd dat er borden geplaatst worden om de Markt op tijd autovrij te krijgen.

Het ziet er dus naar uit dat Rooi Kermis 2021 door gaat. Ook al is dat vrijwel zeker in aangepaste vorm. Of gooit de persconferentie van vanavond alsnog roet in het eten?