Het Roois Kamerkoor
Het Roois Kamerkoor Foto:

Zing tijdens Phoenix Zomertour met Roois Kamerkoor

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Van 20 t/m 29 augustus staat de Noordkade in Veghel bol van creatieve, gekke, kunstzinnige en leuke activiteiten tijden de Phoenix Zomertour. Wil je zingen of muziek maken? Zing dan mee met de Cantique van Fauré in samenwerking met het Roois Kamerkoor, kom gratis jammen bij het kampvuur tijdens Campfire Jamsession of schrijf je in voor Gitaar voor échte Mannen.

Zing mee met de Cantique van Fauré
Een dagworkshop inclusief lunch op zaterdag 28 augustus: Eindelijk mogen we weer zingen! In samenwerking met het Roois Kamerkoor organiseren we deze once-in-a-lifetime-experience, die je daarna van je bucketlist kan strepen. Wist je dat samen zingen goed is voor je hersenen? En dat zangers gelukkigere mensen zijn? In deze unieke dagworkshop bieden we (on)ervaren zangers de mogelijkheid om een van de topstukken uit de lichte muziek te zingen. In samenwerking met het Roois Kamerkoor werken we aan een van de meest gezongen koorstukken: de Cantique de Jean Racine van de Franse componist Fauré. Deze dag vormen we samen eenmalig het groot Meierijstads kamerkoor en rond 15:30 uur presenteren we ons stuk aan bezoekers op de Noordkade.

Stoere gitaarworkshop speciaal voor échte mannen
Een middagworkshop inclusief afsluitend drankje op zaterdag 21 augustus: Je kent ze wel, of je bent er één. Zo’n man die een gitaar koopt in de winkel, vooral met de gedachte om er écht in te duiken en keigoed in te worden. En dan s’ avonds bij het kampvuur (of BBQ) je lief verbazen met jouw muzikale skills. Helaas belandt de gitaar veelal in de hoek van de kamer en kijk je er alleen maar verwachtingsvol naar? Dit is het moment om daar iets mee te doen! In deze speciale “mannenworkhop” (natuurlijk zijn vrouwen ook van harte welkom) gaan we aan de slag met je eigen gitaar (als je die hebt). We duiken meteen de diepte in en we leren een heus rocknummer. Als we onze skillset hebben uitgebreid proosten we gezamenlijk op ons succes.

Kom gratis mee jammen tijdens een kampvuur-sessie
Een gratis avondworkshop op donderdag 26 augustus: Op een heerlijke zomerse avond, nodigen we alle muzikanten en liefhebbers uit om aan te schuiven bij ons kampvuur op het terras van De Afzakkerij aan de Noordkade. Iedereen heeft wel eens gehoord van het fenomeen ‘jamsessie’. Bijeenkomsten waar muzikanten die elkaar niet kennen samen op een podium (of bij het kampvuur) muziek maken. Een concept dat vele jaren terug gaat. Voel je vrij om aan te schuiven bij onze kampvuurplaats, en speel, denk en filosofeer mee. Er is een beperkte voorraad aan instrumenten beschikbaar, maar je mag ook je eigen instrument meebrengen. Gezellig komen luisteren is natuurlijk ook mogelijk, iedereen is van harte welkom.

Afbeelding