Jan en Esther laten trots 't Koffiehoos zien.
Jan en Esther laten trots 't Koffiehoos zien. Foto: Jos van Nunen

’t Koffiehoos in een nieuw jasje: “Ik heb dit altijd gewild”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Een museum waar je - om de paar weken – ‘nieuwe’ oldtimers kan bewonderen én kan genieten van de rust in de koffie- en theetuin: een uniek concept. Vader en dochter, Esther en Jan begonnen in mei dit jaar met de samenwerking tussen het oldtimermuseum en de koffie- en theetuin ‘t Koffiehoos.

Verstopt in de voormalig koeienstal vind je het oldtimermuseum. Jan kocht het bedrijf op als agrarisch bedrijf, waarna hij de bestemming veranderde in museum met bijbehorende horeca. “Zodoende zijn we aan het denken gezet.”

Bij binnenkomst in de schuur neem je een stapje terug in de tijd. Tientallen oldtimers, oude autoradio’s én stofzuigers van de vorige eeuw komen je tegemoet. Voor- tijdens of na je bezoek aan het museum kun je ook genieten van een lekker drankje met huisgemaakte lekkernijen. Naast autoclubs en -liefhebbers, is ’t Koffiehoos een perfecte plek voor wandel- en fietsgroepen. “Voorlopig zijn we alleen op zondag open, wellicht volgend jaar meer. Het is nog niet het jaar voor volledige risico’s, in verband met corona”, vertelt Esther.

Al 22 jaar is Jan druk bezig met zijn hobby dat langzaam is uitgegroeid naar werk. “Ik koop ze eerst in Amerika in. Dan staan ze een tijdje in het museum en vanuit hier gaan ze heel Europa over. We hebben om de paar weken andere auto’s staan”, zegt Jan. De liefde voor oldtimers zit er al vanaf jongs af aan in. Van één auto naar twee breidde de verzameling langzaam uit. “Ik heb dit altijd gewild. De auto’s hebben me altijd geboeid en dan zeker de sportauto’s.”

Het vader-en-dochter-duo benutte de coronaperiode om ’t Koffiehoos (in zijn nieuwe jasje) op te starten. Op 9 mei 2021 openden ze de deuren. “We zitten een beetje verstopt”, lacht Esther. “We zijn druk bezig om het onder de aandacht te brengen.” ’T Koffiehoos ligt namelijk helemaal achter in Olland. Het is het begin van een van de velen wandel- en fietsroutes. “Mensen komen hier vaak genieten van de rust, thee, koffie en zelfgemaakte taartjes of een kleine lunch”, vertelt ze.

Beiden zitten ze graag op de praatstoel en dat weten ze zelf ook. “We vullen elkaar aan. Binnen krijg je veel informatie over de oldtimers van ons pap en ik klets graag over de koffie, thee, alcoholvrije speciaalbieren en natuurlijk onze hapjes.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding