Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Kam fa stopt, ‘melkfabriek’ wordt B&B met horeca

Zakelijk Zakelijk

Na vele decennia is Chinees restaurant Kam fa in Sint-Oedenrode per 1 augustus gestopt. In de voormalige melkfabriek komt nu ruimte voor andere plannen, die al enige tijd in de maak zijn. Als de vergunningen worden verleend zal er daghoreca komen met meerdere bed and breakfast kamers.

Om deze plannen te realiseren zal er een grondige verbouwing aan vooraf gaan. Dat geeft de Rooise ondernemer aan die het initiatief heeft genomen voor deze rigoureuze plannen. Hij hoopt net na de zomer te beginnen met de verbouwing. Dat ligt er aan wanneer de vergunningen verleend worden.

In het pand komen meerdere kamers voor toeristen om te verblijven. De doelgroep waar de ondernemer zich op gaat richten is 55+, de fietsende of wandelende toerist die meer en meer in deze regio te vinden is. Rondom het gebouw zullen ook kleine veranderingen gaan plaatsvinden. Zo is het de bedoeling dat de Dommel er meer bij betrokken wordt.

Dat Kam fa is gestopt, is geen verrassing. De populariteit van Chinese restaurants is in Nederland al jaren dalende. Daarom zijn er al vele honderden Chinese restaurants dicht gegaan.